Pernai paruošiau salotas ir porą užkandžių savo vyro vakarėliui, o jo kolegoms taip patiko vienas užkandis, kad dabar jie paprašo mano vyro atsinešti jį į kiekvieną renginį. Na, man gaminti nėra sunku, juolab, kad jį paruošti užtrunka apie 10–15 minučių.
Užkandžio pagrindas yra virta vištiena.
Jį reikia smulkiai pjaustyti peiliu tol, kol kantrybė (arba naudoti maišytuvą), tačiau svarbu mėsos nepaversti vienalyte mase. Toliau į mėsą dedu sūrį, tarkuotą ant smulkios tarkos, visos proporcijos bus nurodytos straipsnio pabaigoje.
Taip pat reikia iš anksto išvirti du kiaušinius, juos reikės sutarkuoti smulkia tarka ir pridėti prie visos masės.
Tada galite pridėti majonezo, bet kadangi nusprendėme kol kas jo nebevartoti, aš naudoju grietinę, turiu naminį. Aš įdėjau vieną su kaupu šaukštą. Būtinai įberkite druskos ir pipirų. Kitas svarbus ingredientas yra česnakas. Jei gaminu šį užkandį valgyti namuose, galima įdėti šviežio. Bet renginiui aš naudoju sausą, kad tiesiog pridėčiau lengvą užkandį. Masę gerai išmaišykite ir apsiginkluokite pirštinėmis.
Iš gautos masės suformuoju šiek tiek didesnius nei putpelių kiaušinis kukulius ir kiekvieną apvolioju graikiniuose riešutuose, susmulkintuose trintuvu. Ir dar kartą suvynioju kamuolį tarp delnų, kad riešutai gerai priliptų prie kamuoliukų. Gatavą užkandį siunčiu į šaldytuvą, kad jis stabilizuotųsi bent porai valandų.
Štai toks paprastas, bet labai skanus užkandis, pagamintas iš įprastų ingredientų.
Ingridientai:
230 gramų virtos vištienos mėsos
80 gramų sūrio
2 kiaušiniai
1 šaukštas majonezo (grietinė)
sauja graikinių riešutų
Sausas česnakas arba šviežios gvazdikėliai
druska, pipirai pagal skonį