Home Receptai Delikatesas, kurį aš visada ruošiu šventėms! Skanus šventinis patiekalas, kurį mėgsta visi svečiai

Delikatesas, kurį aš visada ruošiu šventėms! Skanus šventinis patiekalas, kurį mėgsta visi svečiai

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Daugelis tikriausiai prisimena, kaip motinos šventėms pirko kalbas ir virė iš jų aspikus – tai buvo vienas skaniausių ir šventiškiausių patiekalų. Bet iš liežuvio galite gaminti kitą patiekalą, ne mažiau skanų, bet greičiau gaminantį patiekalą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaulienos liežuvis, 500 g;
  • česnako, 3 gvazdikėlių;
  • ryžių acto ar obuolių sidro arba paprasto, 2 valg.
  • rafinuotas augalinis aliejus, 3 šaukštai;
  • sojos padažas, 2 šaukštai;
  • vandens, 2,5 šaukštai;
  • pusės šaukštelio druskos ir cukraus;
  • juodieji pipirai, kvapieji pipirai, apyniai-suneli pagal skonį.

Gaminimo procesas

Įdėkite liežuvį į šaltą vandenį ir užvirkite, virkite 5 minutes.

Šį vandenį nupilame, praskalaujame patį liežuvį, užpilame švariu vandeniu ir verdame ant silpnos ugnies apie 1,5 valandos.

Išimame liežuvį iš keptuvės į šaltą vandenį ir paliekame 15 minučių – tai padeda lengvai jį nulupti.

Mes supjaustome mėsą smulkiais gabalėliais.

Marinatui sumaišykite vandenį ir actą, augalinį aliejų, druską ir cukrų, visus kitus prieskonius. Padažas turi būti saldžiarūgštis, todėl būtinai paragaukite.

Smulkiai supjaustykite česnaką ir palikite jį kartu su mėsa 15 minučių, tada užpilkite marinatu ir sumaišykite.

Patarimas: įdėkite mėgstamų žalumynų ir plonų baltųjų svogūnų pusžiedžių (šalotinių česnakų).

Uždenkite dangčiu ir nusiųskite į šaldytuvą 6–8 valandoms, bet ne ilgiau kaip 12. Kartais maišykite.

Pagal skonį ir konsistenciją šis skanėstas primena kitą – žąsų kepenėles.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama