Home Receptai Mano senelio užkandžių pyrago receptas! Ne viena puota neapsieina be jo, svečiams patinka

Mano senelio užkandžių pyrago receptas! Ne viena puota neapsieina be jo, svečiams patinka

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Grybų pyragai yra tradicinis mūsų šventinio stalo patiekalas, kurį mes visada ruošiame bet kokiai progai. Noriu pasidalinti su jumis sėkmingu ir skaniu senelio receptu.

Norėdami paruošti tešlą, jums reikia šių ingredientų:

  • miltų, 300 g;
  • sviesto, 100 g;
  • žiupsnelis druskos;
  • kepimo miltelių, trečią šaukštelį;
  • grietinės, 150 g.

Norėdami paruošti jums reikalingą įdarą :

  • pievagrybiai, 500 g;
  • svogūnas, 2 vnt;
  • kiaušiniai, 3 vnt;
  • grietinė, 150 g;
  • sūrio, 150 g;
  • druskos, 0,5 šaukštelio;
  • pipirai.

Gaminimo procesas

Miltus persijokite į indą ir į jį įtrinkite sviestą, sumaišykite.

Įpilkite druskos ir kepimo miltelių, bet kokios riebios grietinės.

Mes renkame tešlą į gumulą, jei ji pasirodys blogai, įpilkite daugiau grietinės. Uždenkite tešlą ir laikykite šaldytuve 1 valandą.

Grybus supjaustykite gabaliukais, svogūną – kubeliais.

Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite svogūną, kol pasidarys skaidrus, suberkite grybus, išmaišykite ir kepkite, kol suminkštės – apie 4 minutes.

Perkelkite į indą ir atvėsinkite, ant stambios trintuvės įpilkite kiaušinių, grietinės, druskos ir pipirų, tarkuoto sūrio. Paliekame truputį sūrio.

Iškočiokite tešlą ir suberkite ją į kepimo indą, padarykite šonus.

Patarimas: jei forma yra be lipnios dangos, padenkite ją popieriumi.

Užtepame įdarą, pabarstome sūriu ir įspauskite į įdarą, kad nesudegtų.

Mes kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, bet pažiūrėkite į savo orkaitę.

Atvėsinkite pyragą, supjaustykite porcijomis ir patiekite ant šventinio stalo.

Pievagrybius galima pakeisti laukiniais grybais.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama