Patiko? Duok like ir pasidalink!
Daugelis nemėgsta virti kotletų – jie dega, tada būna kieti, tada, priešingai, suyra tiesiai į keptuvę. Taigi turėjau lygiai tokias pačias bėdas, kol draugė atėjo aplankyti ir pasidalijo savo profesinėmis paslaptimis. Ji dirba virėja.
1 paslaptis
Skaniausi kotletai gaminami iš įvairios faršo – kiaulienos, jautienos, paukštienos. Sumaišykite nuo 1 iki 1 ir naudokite kiaulieną ir paukštieną arba kiaulieną ir jautieną, jautieną ir paukštieną. Iš tokios maltos mėsos gaunami ne tik kotletai, bet ir mėsos kukuliai bei įdaras kopūstų suktinukams.
2 paslaptis
Nemirkykite duonos piene – dėl pieno mėsa tampa kietesnė, geriau naudoti vandenį. Duonos proporcijos maltai mėsai – 250 g 1 kg maltos mėsos.
3 paslaptis
Kiaušiniai taip pat daro kietus pyragus. Kad kotletai nesubyrėtų be kiaušinių, stebėkite faršo ir duonos proporcijas.
4 paslaptis
Nepagailėkite svogūno – jis daro kotletus sultingus, aromatingus ir skanius. Svogūną už 1 kg maltos mėsos galima paimti apie 200 – 300 g. Sumalti trintuvu arba trimis ant rupios trintuvės arba su mėsa per mėsmalę.
5 paslaptis
Vietoj duonos geriau į maltą mėsą tarkuoti bulves, cukinijas, morkas, kopūstus, ypač žiedinius kopūstus. Pasirodo labai sultinga.
6 paslaptis
O kad kotletai būtų dar sultingesni – įdėkite ledo gabalėlį į vidų. O jei norite ne tik sultingo, bet ir aromatingo, įdėkite gabalėlį sviesto.
7 paslaptis
Trynį galite įdėti į faršą, tačiau suformuoti kotletai apvoliojami miltuose, o tada merkiame baltymą, išplaktą su žiupsneliu druskos. Ši technika išlaiko mėsą sultingą.
Šie paprasti triukai padės paruošti skanius kotletus.
Facebook komentarai