Home Receptai Svečiai net nesupras iš ko jūs jį padarėte. Lavašo vakarienė

Svečiai net nesupras iš ko jūs jį padarėte. Lavašo vakarienė

by admin
17139 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Virti skanų pyragą pitos pagrindu, įdarytą kiaušiniais, svogūnais ir sūriu. Pyragas pasirodo neįprastas, patrauklus ir labai apetiškas, jo viršus primena mažas rožes. Norėdami tai padaryti, mes formuojame vamzdelius su įdaru iš lavašo, supjaustome gabalėliais ir užpildome grietinės padažu. Dėka išpylimo iškepus, gabalėliai sujungti vienas į kitą. Pyragas išeina labai minkštas, jo skonis geras ir karštas, ir šaltas.

Paruošimas:

Kiaušinius išvirkite „kietai“, nulupkite, sutarkuokite stambia tarka. Žaliuosius svogūnus supjaustykite žiedais, meskite į kiaušinių mišinį.

Susmulkinkite kietą sūrį ant šiurkščiavilnių tarka, įdėkite į pagrindinę kompoziciją. Įpilkite grietinės, įberkite druskos, juodųjų pipirų pagal skonį.

Kruopščiai išmaišykite mišinį iki vientisos masės.

Ant darbinės lentos uždėkite lavašo lakštą, ant viršaus uždėkite gautos masės sluoksnį, tolygiai mentele paskirstydami jį per visą perimetrą.

Pita duoną su įdaru susukite į griežtą ritinį. Atlikite tą patį su kitomis kopijomis.

Padalinkite ritinius į mažus kryžminius gabalėlius, padėkite juos į apvalią karščiui atsparią formą. Forma turi būti sutepta aliejumi arba padengta pergamentiniu popieriumi.

Paruoškite įdarą atskirai. Kiaušinius susmulkinkite šakute, įpilkite grietinės, užpilkite pienu, pagardinkite druska ir sausomis žolelėmis. Kruopščiai sumaišykite ingredientus šluotele, kol gaunama homogeninė kompozicija.

Užpilkite užpildytą pitos duoną su mišiniu, padengdami visą perimetrą.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įdėkite formą su turiniu viduje. Kepkite indą 25 minutes. Kepant pyragas pakils ir padidės, tačiau atvėsęs jis šiek tiek nusistovės.

Išimkite pyragą iš formos, supjaustykite porcijomis.

Gero apetito!

Ingridientai:

  • Lavašas – 3 vnt.
  • Kiaušiniai – 5 vnt.
  • Tarkuotas sūris – 120 g.
  • Žalieji svogūnai – 30 g.
  • Grietinė – 100 g.
  • Druska ir pipirai – pagal skonį

Užpildyti:

  • Pienas – 3 šaukštai
  • Kiaušiniai – 2 vnt.
  • Grietinė – 80 g;
  • Druska pagal skonį
  • Pagal skonį džiovinkite žoleles

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama