Home Receptai Fantastiškai kvapnus savaitgalio obuolių pyragas

Fantastiškai kvapnus savaitgalio obuolių pyragas

by admin
2521 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Prasidėjo obuolių sezonas. Noriu pasidalinti nepaprastai skanaus, fantastiškai kvapnaus obuolių pyrago receptu, kuris yra labai populiarus visoje mano šeimoje ir kuris niekada nenuobodžiauja). Šeimos arbatai – tik tiek!
Savaitgalio pyragas

Ingridientai

  • obuoliai – 450 g;
  • miltai – 350 g;
  • razinos – 120 g;
  • aliejus – 150 ml;
  • cukrus – 170 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • citrina – 1 gabalas;
  • kepimo milteliai – 1 st (reikia nurodyti ant pakuotės “500 g miltų”.),
  • vanilinis cukrus – 1 st.

Paruošimas

Kelias minutes pamirkykite razinas šiltame vandenyje, nukoškite vandenį. Obuolius nulupkite, sutarkuokite ir supjaustykite kubeliais. Citrinos žievelę sutarkuokite vidutine tarka, suberkite ją į obuolius. Į obuolius taip pat įpilkite razinų, apšlakstykite pusės citrinos sultimis, išmaišykite. Maišytuvu aliejų gerai išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, po vieną supilkite kiaušinius ir gerai išplakite. Medine mentele įmaišykite miltus ir kepimo miltelius, suberkite obuolius ir gerai išmaišykite (tešla labai tiršta, sunkiai minkoma – taip ir turi būti). Perkelkite į pergamentu išklotą formą ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes. t170. Dydis ir forma, iš kurių galima rinktis: apvalūs 20–25 cm (tada pyragas bus arba aukštesnis, arba žemesnis), stačiakampis tortams 25 * 11 cm (bus 2 pyragaičiai, tokie kaip mano). Jei norite, galite papuošti cukraus pudra,

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama