Home Receptai Sausainiai tokie, kaip kepdavo mama: 8 populiariausi receptai nuo vaikystės

Sausainiai tokie, kaip kepdavo mama: 8 populiariausi receptai nuo vaikystės

by admin
1318 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Sausainiai

Ingridientai:
  • 1 puodelis cukraus
  • 1 puodelis kvietinių miltų
  • 4 kiaušiniai
  • margarinas kepimo skardai patepti
  • 1 pakelis vanilino
Paruošimas:

1. Dubenyje suplakite kiaušinius, suberkite cukrų ir vanilinį cukrų, nemaišykite.
2. Įpilkite miltų ir kruopščiai sumaišykite, kad gautumėte vienalytę skystą tešlą.
3. Karštą keptuvę gerai ištepkite margarinu ir ilgais intervalais uždėkite po 4-5 arbatinius šaukštelius tešlos.
4. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes. Sausainių kraštai turi gerai paruduoti. Išimkite iš orkaitės, mentele pakelkite sausainius, bet neišimkite iš lakšto.
5. Naudodamiesi popieriniu rankšluosčiu, greitai suformuokite gėlę, jei sausainiai atvės, ji nesusivels – subyrės.

Kremas:

Stiklinė pieno, pusė puodelio cukraus, du kiaušinių tryniai, šaukštas miltų, vanilinis cukrus 1 arbatinis šaukštelis (aš dedu šaukštą likerio).

1. Supilkite trynius visus miltus, cukrų ir vanilę. Kruopščiai sumalkite. Pieną užvirkite ant silpnos ugnies. Šiek tiek atvėsinkite.
2. Nuolat maišydami supilkite pieną į trynius.
Kai pienas sumaišomas su tryniais, padėkite juos ant ugnies. Ir virkite ant silpnos ugnies 5-6 minutes. Kol sutirštės. Kad kremas nesudegtų, jis turi būti nuolat maišomas. Atvėsinkite ir suplakite su sviesto paketu iki sodrios masės.

Trupiniai

Ingridientai:
  • Margarinas – 125 g
  • Kiaušinis – 3 vnt
  • Cukrus – 100-150 g
  • Miltai – 200 gr
Paruošimas:

Manganą ištirpinkite mikrobangų krosnelėje. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Supilkite margariną. Suberkite miltus ir kruopščiai išmaišykite. Tešla turėtų pasirodyti kaip tiršta grietinė.
Nedelsdami išspauskite sausainius ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, ir nedelsdami kepkite, kol baigsis.

Naminiai sausainiai „Madeleine“ per 15 min

Ingridientai:
  • miltai – 120 gr
  • kiaušiniai – 2 vnt
  • cukrus – 80 gr
  • sviestas – 90 gr
  • citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
Paruošimas

1. Paruoškite visus reikalingus ingredientus. Sumaišykite sviestą, kiaušinius ir cukrų.
2. Šiek tiek ištirpinkite sviestą, įpilkite kiaušinių ir cukraus.
3. Viską plakite mikseriu arba plakikliu.
4. Suberkite miltus.
5. Ir 1 valgomasis šaukštas citrinos sulčių. Kruopščiai sumaišykite.
6. Įdėkite tešlą į formeles „Madeleine“ (ar bet kurią kitą).
7. Kepkite 190-200 laipsnių temperatūroje, 12-15 minučių.

Gėlių sausainiai

Ingridientai:
  • Miltai (aš paėmiau šiek tiek mažiau) – 200g
  • Margarinas arba sviestas – 150 gr
  • Grietinė – 6 šaukštai
  • Cukrus – 100 g
  • Druska – žiupsnelis
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • Vanilinas
  • Kakavos milteliai (galite pakeisti 50 g tarkuoto šokolado) – 2 šaukštai. l
Paruošimas:

1. Sutarkuokite miltus su margarinu, įpilkite cukraus, druskos, grietinės, miltų, vanilės ir kepimo miltelių. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą. Padalinkite jį į dvi dalis ir į vieną pridėkite kakavos miltelių. Apvyniokite abi dalis orkestro maisto plėvele ir nusiųskite pusvalandžiui į šaldytuvą. Aš gulėjau ten kelias valandas.

2. Po to gaukite tešlą, iškočiokite ją ant maždaug 3-4 mm storio kepimo skardos, išpjaukite apskritimus. Aš supjaustiau stiklinę, kurios skersmuo 6 cm
3. Norėdami suformuoti vieną gėlę, turite paimti du baltus ir du juodus apvalumus. Sulenkite juos, keisdami spalvas.
4. Susukite apskritimus, sulankstytus kartu. Iškirpkite ritinį iš viduryje esančių apskritimų. Pasirodo du gėlių sausainiai.
6. Kepkite iki 15 laipsnių įkaitintoje orkaitėje sausainius apie 15 minučių. Negalima ruduoti per daug, kad neperdžiūtų. Išeina labai gražūs ir skanūs sausainiai.

Sūrio sausainiai

Ingridientai
  • 200 g margarino
  • 250 g minkšto sūrio
  • 1 puodelis miltų
  • vanilinas – jei pageidaujama
Paruošimas

Gerai išminkykite margariną (iki vientisos masės). Įpilkite sūrio, miltų, vanilės. Tešlą iškočiokite kuo ploniau.
Po to stikline nupjaukite apskritimus ir pamirkykite kiekvieną apskritimą cukrumi iš vienos pusės, perlenkite cukraus pusę per vidurį ir taip toliau – keturis kartus.
Viršuje taip pat turėtų būti cukraus. Cukraus kiekis priklauso nuo jūsų noro. Slapukus galima stipriai paruduoti – taip pat pagal valią.

Pieno sausainiai

Ingridientai:
  • 100 g cukraus
  • 250 g miltų
  • 0,5 stiklinės šilto pieno
  • 100 g lydyto sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
Paruošimas:

Tešlą plakau mikseriu: iš pradžių kiaušiniai ir cukrus, paskui visa kita, miltai ir kepimo milteliai. Kepkite formoje. Ši tešla tinka elektroformoms. Sausainiai yra minkšti ir nėra labai saldūs. Jei jums patinka daugiau salyklo, įpilkite daugiau cukraus.

Tirpstantis sausainiai

Ingridientai:
  • 227 g kambario temperatūros sviesto
  • 1/2 puodelio cukraus pudros
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės
  • 1 1/2 stiklinės miltų
  • 1/3 puodelio krakmolo
Paruošimas

Sviestą su cukraus pudra išplakite į sodrią masę. Įpilkite vanilino. Toliau plakdami mažu greičiu, palaipsniui įpilkite persijotus miltus su krakmolu. Tešla turi būti minkšta, bet ne skysta. Uždenkite keptuvę kepimo popieriumi. Užpildykite kepimo maišelį tešlos „žvaigždės“ antgaliu. Įdėkite sausainius į formą, palikdami tarp jų mažiausiai 2 cm tarpus.
Keptuvę padėkite 1 valandai į šaldytuvą arba šaldiklį. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kepkite sausainius 20-25 minutes, kol kraštai pradės raudonuoti. Atvėsinkite ir patiekite.

„Obuolių“ sausainiai

Ingridientai:
  • cukrus – 60 gr
  • vištos kiaušiniai – 2 vnt
  • sviestas – 100 gr
  • miltai – 250 gr
  • druska – žiupsnelis
  • kepimo milteliai – 1 šaukštelis
  • citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
  • obuoliai – 2 vnt
  • vanilinas – 1 pakelis
  • cukraus pudra – 1 valgomasis šaukštas. l
Paruošimas:

Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įpilkite minkšto sviesto ir dar kartą išplakite. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir druska ir sumaišykite.
Atskirai nulupkite ir supjaustykite obuolius. Pabarstykite ją citrinos sultimis.
Sumaišykite obuolius su tešla.
Tešlą šaukštu paskleiskite ant kepimo skardos, padengtos pergamentu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15-20 minučių. Gatavus sausainius visiškai atvėsinkite ant grotelių.
Jei norite, pabarstykite cukraus pudra.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama