Home Receptai Traški sluoksniuota tešla su malta mėsa: skanūs ir sotūs kepiniai visoms progoms

Traški sluoksniuota tešla su malta mėsa: skanūs ir sotūs kepiniai visoms progoms

by admin
1189 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Kepimo namuose mėgėjai tikrai įvertins šį sluoksniuotos tešlos kepimo su malta mėsa variantą. Traškūs, sultingi, subtilaus sūrio aromato jie išsiskiria su trenksmu. Tokie pūtimai nepalieka abejingų, jie gali tapti mėgstamu savaitgalio skanėstu. Galite saugiai juos patiekti prie švenčių stalo.

Norėdami gaminti maistą, jums reikės:

Tešla:

  • 500 g miltų
  • 9-10 g šviežių mielių arba 1 arbatinis šaukštelis be sauso viršaus
  • 1 šaukštas acto
  • 2 šaukštai augalinio aliejaus
  • vanduo – 450-500 ml

Užpildymas:

  • 2 vidutinio dydžio lemputės
  • 500 g maltos mėsos
  • 50-70 g lydyto sūrio
  • druska, pipirai ir kiti prieskoniai – pagal skonį
  • žalumynai – neprivaloma
  • Plius aliejus tešlai ištempti ir sutepti.

Paruošimas

Į persijotus miltus įpilkite mielių, acto, sviesto ir druskos, tada palaipsniui įpilkite vandens. Uždenkite gatavą tešlą maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą mažiausiai 1 valandai. Jei pageidaujama, tokią tešlą madinga minkyti net vakare. Tinka sluoksniuotiems ir paruoštiems sluoksniuotiems tešlos gaminiams.

Supjaustykite svogūną mažais kubeliais ir kepkite keptuvėje, kol taps permatomi. Suberkite faršą, druską, pipirus, gerai išmaišykite ir kepkite ant vidutinės ugnies 10 minučių.

Kai malta mėsa bus beveik paruošta, įpilkite lydyto sūrio ir uždenkite keptuvės turinį dangčiu. Duokite laiko sūriui visiškai suminkštėti, tada viską gerai išmaišykite. Į gautą masę, jei norite, pridėkite žalumynų.

Išimkite tešlą iš šaldytuvo. Tai pasirodė minkšta ir elastinga tuo pačiu metu. Padalinkite tešlą į 4 dalis. Iš kiekvienos formos imbierinis žmogus.

Tešla yra tokia elastinga, kad kočioti nereikia. Jums tiesiog reikia jį ištempti, iš anksto sutepdami darbinį paviršių ir rankas aliejumi. Susukite valcuotą lakštą su miltais, tada sulenkite vieną kraštą iki vidurio.

Sulenkite iki vidurio ir antrojo krašto su nedideliu sutapimu, pjaukite miltais ir įpilkite šiek tiek aliejaus. Galite naudoti tiek daržovių, tiek ištirpintą grietinėlę. Padarykime dar vieną papildymą. Rezultatas – ilga plačia juosta.

Susukite juostelę į ritinį ir padėkite ją po plėvele. Nedelsdami pereikite prie kito laiško išvyniojimo.

Surinkę tešlą į ritinius, supjaustykite kiekvieną iš jų į 2 dalis ir gaukite susuktus sraigių ruošinius. Tada suformuokite pūtimus. Ant riebalais sutepto paviršiaus ruošinį išklokite spirale žemyn, prispauskite prie stalo ir pradėkite ruoštis norimo dydžio tortu. Darbe reikia atsižvelgti į tai, kad tešla šiek tiek „sutampa“.

Paruoštas pyragas perkeliamas į riebalais pateptą lėkštę. Į vidų įpilkite įdaro. Tada atneškite kraštus į centrą ir gerai juos pritvirtinkite.

Sluoksniuotą tešlą atsargiai perkelkite į iš anksto pateptą kepimo skardą, kad surinkimo vieta būtų apačioje. Suformavus visus pūtimus, šiek tiek juos ištiesinkite ir išsiųskite į įkaitintą orkaitę iki 200 ° C 25–30 minučių. Per šį laiką tešla turi laiko gerai iškepti ir paruduoti.

Puffai yra nepaprastai švelnūs, sultingi ir traškūs. Jei pageidaujama, juos galima gaminti ir su kitais įdarais.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama