Home Receptai Dabar verdu solianką vieninteliu būdu! Ačiū mano kaimyno žentui už receptą

Dabar verdu solianką vieninteliu būdu! Ačiū mano kaimyno žentui už receptą

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

„Solyanka“ yra vienas seniausių patiekalų, kuriuos daugelis mėgsta dėl savo daugialypio skonio. Net ant šventinio stalo tai tikrai bus tinkama.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– mėsa ant kaulo (vištiena, kiauliena ar jautiena), 1,5 kg;

– vanduo, 2,5 l;

– druska, pusė šaukštelio;

– perlinės kruopos, 1 valgomasis šaukštas;

– ryžiai, 1 valgomasis šaukštas;

– grikiai, 1 valgomasis šaukštas;

– svogūnas, 1 vnt;

– marinuoti agurkai, 2 vnt;

– pomidorų pasta, 1 valgomasis šaukštas;

– agurkų marinatas, 150 ml;

– augalinis aliejus, 2 – 3 šaukštai;

– šaltibarščiai – kumpis, virta dešra, rūkyta dešra, 600 g;

– alyvuogės, 10 vnt;

– citrina patiekimui.

Gaminimo procesas

Paimkite bet kokią mėsą ir bet kokiomis proporcijomis, bet apskritai – 1,5 kg.

Išvirkite mėsą pirmajame vandenyje, nusausinkite ir supilkite švarią. Virkite 1,5 valandos. Įpilkite druskos 20 minučių prieš virdami.

Miežius užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Ryžius ir grikius nuplauname ir visus grūdus siunčiame mėsai virti.

Supjaustykite svogūną ir agurkus mažais kubeliais.

Kepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki permatomos, įpilkite agurkų ir kepkite, kol suminkštės, įpilkite pomidorų pastos, gerai viską sumaišykite.

Supilkite sūrymą į keptuvę ir virkite 2 minutes, tada supilkite jį į sriubą.

Mėsą supjaustykite juostelėmis ir kepkite 3 minutes sausoje keptuvėje ir nedelsdami supilkite į keptuvę.

Išimkite mėsą ir atvėsinkite, atskirkite nuo kaulų, supjaustykite ir supilkite į sriubą.

Čia pridedame alyvuogių, krapų griežinėlių, užviriname ir išimame iš viryklės.

Patiekdami suberkite grietinę ir citrinos griežinėlius.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama