Home Receptai Minkšti ir sultingi šašlykai orkaitėje! Visa marinato paslaptis

Minkšti ir sultingi šašlykai orkaitėje! Visa marinato paslaptis

by admin
12640 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Šašlylai pasirodo nuostabus, kaip ir iškyloje.

Kepimui reikės šių ingredientų:

  • mėsa – 1 kg;
  • prieskoniai šašlykams – 1,5 šaukštelio;
  • druska – 1 šaukštelis;
  • pipirai pagal skonį;
  • svogūnai – 3-4 vnt .;
  • pomidorai savo sultyse – 700 ml.

Virkite mėsą, supjaustytą porcijomis – šiek tiek mažesnę nei įprasta kepsninė.

Pasirinkite bet kokią mėsą, geriausiai tinka kiaulienos sprandinė.

Supjaustykite svogūną plonais žiedais.

Druska ir rankomis prispauskite mėsą, įpilkite pipirų ir prieskonių, kad galėtumėte kepti šašlykus. Įpilkite pomidorų į savo sultis, sukryžiuokite juos rankomis ir gerai sumaišykite su svogūnu. Uždenkite indą mėsa ir padėkite kelioms valandoms, geriausia per naktį, į šaldytuvą.

Medinius iešmus 15 minučių užpilkite verdančiu vandeniu.

Paimkite formą išilgai kardų, užpilkite šiek tiek vandens ant dugno ir paskleiskite iešmų šonus su mėsa ir svogūnais.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepkite šašlykus 30 minučių. Po 20 minučių iešmus pasukite.

Pasibaigus kepimo laikui, šašlyką galite palikti orkaitėje dar 5 minutėms, įjungdami ventiliatorių, kad mėsa būtų dar sultingesnė. Bet tai nėra būtina.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama