Patiko? Duok like ir pasidalink!
Česnakų-garstyčių padaže virta kiauliena pasirodo labai sultinga ir puikiai išlaiko formą. Šeima bus patenkinta šiuo patiekalu. Kartu su salotomis kiauliena bus puikūs pietūs ar vakarienė.
Sudėtis :
- Kiaulienos sprandinė 1,2 kg.
- Geriamasis vanduo 1 litras;
- Jūros druska 2 šaukštai. l;
- Granuliuotas cukrus 1 valgomasis šaukštas. l.;
- Juodieji pipirai 8 vnt.
- Kvapieji pipirai 8 vnt.
- Gvazdikėlių pumpurai 5 vnt.;
- Lauro lapas 6 vnt.
- Česnako skiltelės 3 vnt.
- Garstyčios 2 šaukštai. l.
- Paruošimo būdas :
- Dubenyje užvirinkite vandenį, įberkite druskos ir cukraus, prieskonių ir pavirkite 5 minutes.
- Tada atidėkite, kad visiškai atvėstų, padėkite kiaulieną ir palikite 24 valandas mirkyti vėsioje vietoje.
- Išimkite mėsą ir nuvalykite popieriniu rankšluosčiu.
- Paruoštas garstyčias sumaišykite su smulkintu česnaku, druska, gerai išmaišykite ir paskleiskite šį marinatą ant mėsos.
- Palikite 2 valandoms marinuotis.
- Tada suvyniokite jį į sulankstytus du maisto folijos sluoksnius ir išsiųskite į orkaitę, įkaitintą iki 1900 C.
- Virkite 60-70 minučių, tada atidarykite foliją ir kepkite dar 15 minučių.
Gero apetito!
Facebook komentarai