Home Receptai Labai kvapnios, švelnios ir skanios orkaitėje keptos bulvės

Labai kvapnios, švelnios ir skanios orkaitėje keptos bulvės

by admin
2671 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Kvapnios, švelnios, skanios, orkaitėje keptos bulvės, kurias galima patiekti su įvairiais naminiais padažais, salotomis, keptomis dešrelėmis ir kotletais. Jie taip pat gali būti naudojami salotoms, o ne virtoms bulvėms.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • bulvės, 8 vnt;
  • sviesto, 30 g;
  • rozmarinas, 2 šaukštai;
  • česnako, 4 skiltelės;
  • alyvuogių arba augalinis aliejus, 40 ml;
  • druska pipirai.

Gaminimo procesas

Imame jaunas bulves (galite paimti bet kokias, tik žievelė turi būti plona), gerai nuplauname nuo žemės ir verdame, kol suminkštės. Išimkite iš formos ir atvėsinkite.

Paimkite šaukštą ir lengvai nuspauskite bulves. Tiesiog darykite tai atsargiai, kad gumbai nesubyrėtų.

Kepimo indą patepkite alyvuogių arba įprastu augaliniu aliejumi.

Supjaustykite česnaką didelėmis riekelėmis ir paskleiskite ant formos dugno.

Tepkite bulves, įtrūkusią pusę į viršų, druską ir pipirus, pabarstykite rozmarinu ir kitomis aromatinėmis žolelėmis, kurias pasirinkote.

Sviestą supjaustykite kubeliais ir padėkite ant bulvių.

Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 – 200 laipsnių, ir kepame, kol bulvės paruduos.

Perkelkite į indą, pabarstykite šviežiomis smulkintomis žolelėmis ir patiekite.

Aš dažnai gaminu tokias bulves šventiniam stalui, ji puikiai dera su įvairiais užkandžiais ir niekada nelieka.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama