Home Receptai Kaip tinkamai iškepti jautienos mėsą: padaryti ją sultingą, švelnią ir skanią. Paprasti patarimai

Kaip tinkamai iškepti jautienos mėsą: padaryti ją sultingą, švelnią ir skanią. Paprasti patarimai

by admin
960 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Daugelis žmonių nemėgsta užsiimti jautiena dėl to, kad mėsa pasirodo griežta ir sausa. Bet viskas priklauso nuo to, kaip gerai mokate virti tokią mėsą. Dalinuosi su jumis keliais patarimais, kuriais naudodamiesi tikrai iškepsite minkštą, sultingą ir švelnią jautienos mėsą.

Kaip pasirinkti jautieną

Atminkite, kad šviežia jautiena turi ryškiai raudoną spalvą, be jokių dėmių, tamsių gyslų, tos pačios struktūros. Jei mėsa per tamsi, tai reiškia, kad ji yra sena ir ją paruošti užtruks labai ilgai.

Šviežia jautiena turi vienodos spalvos ir struktūros riebalus, baltus. Jei yra gelsvas tonas, mėsa yra sena.

Šviežia mėsa turi sausą paviršių, gal šiek tiek vėjuota – skerdena galėjo būti supjaustyta prieš kelias valandas, o jei mėsa jau padengta pluta su tamsiu atspalviu, tai yra sena mėsa.

Kvapas tik jautienos, mėsa elastinga – paspaudus pirštu, depresija išlyginama.

Kaip virti minkštą jautieną

Jei pasiseka nusipirkti šviežios jautienos, ji bus minkšta, tiesiog paruoškite ją teisingai:

  • kelioms valandoms padėkite šaldytą mėsą ant vidurinės šaldytuvo lentynos, tada išimkite ir atitirpinkite patalpoje;
  • neatšildykite mikrobangų krosnelėje, karštame vandenyje – dėl šių būdų mėsa tampa guminė;
  • supjaustykite maždaug 1,5 – 2,5 cm storio gabalėliais.Jei marinate, tada su prieskoniais, bet ne druska;
  • mes nugalėjome gabalus;
  • mes supjaustome jautieną per pluoštus, jei kartu, tada mėsa tampa kieta;
  • minkština mėsą su vyno, kefyro ar kivi, svogūno ar česnako marinatu.

Kaip virti minkštą jautieną

Iš esmės jautiena visada verdama iš vieno gabalo, kurį dedame į verdantį vandenį. Užvirus gabalėlį supjaustykite porcijomis.

Žinoma, bet kokia mėsa, įskaitant jautieną, bus skanesnė, jei ji bus verdama su daržovėmis, prieskoniais, žolelėmis ir aromatinėmis žolelėmis. Įdėkite daržovę praėjus valandai nuo mėsos kepimo pradžios ir išimkite ją likus 15 minučių iki kepimo pabaigos.

Kaip kepti jautieną minkštą ir sultingą

Visų mėgstami kepsniai paruošiami tiesiog kepant keptuvėje, kuri turėtų būti ketaus arba storu dugnu.

Mes naudojame augalinį aliejų minimaliu kiekiu, supilkite jį, kad suteptumėte dugną.

Mėsą išplakame ir dedame ant gerai įkaitinto aliejaus. Kepkite 1 minutę iš abiejų pusių ant stiprios ugnies.

Kaip troškinti minkštą jautieną

Troškinant šios mėsos padaryti minkštos beveik neįmanoma, tačiau pabandę gausite:

  • porcijos turėtų būti apie 3 arba 4 cm;
  • kepkite gabalėlius 1 minutę, kol išdžius;
  • įdėkite jį į katilą ar puodą storomis sienomis, užpilkite karštu vandeniu ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 1,5 – 2 valandas;
  • nepamirškite pridėti daržovių, prieskonių, svogūnų ir kt.
  • 15 minučių iki troškinimo pabaigos pasūdykite mėsą.

Jei jautienos pluoštus galite lengvai atskirti vienas nuo kito, tada mėsa jau yra visiškai paruošta.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama