Patiko? Duok like ir pasidalink!
Varškės tešla pasirodo labai minkšta ir švelni, o kartu su obuolių įdaru tai tik stebuklas. Pyragas yra gelbėtojas, ypač kai reikia greitai ką nors padaryti ir vaišinti svečius.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- varškės, 350 g;
- cukraus, 150 g;
- kiaušiniai, 2 vnt;
- sviesto, 00 g;
- soda, žiupsnelis;
- miltų, apie 400 g;
- druska, vanilė.
Norėdami paruošti jums reikalingą obuolių įdarą:
- obuoliai, 1 kg;
- cukraus, 3 šaukštai;
- citrinos sulčių, 2 šaukštai;
- pagal skonį vanilino arba cinamono.
Gaminimo procesas
Maistas turi būti kambario temperatūros. Varškę taip pat galite pakeisti varškės mase.
Varškę sumaišykite su žiupsneliu druskos, kiaušiniais ir pertraukite masę panardinamuoju maišytuvu arba įtrinkite per sietą.
Sumaišykite su cukrumi, minkštu sviestu ir vanile, išmaišykite.
Įpilkite soda arba kepimo miltelius, sumaišykite.
Patarimas : jei turite rūgštaus varškės, geriau vartokite soda – varškės rūgštis ją užgesins, o tešla bus erdvi.
Dalimis supilkite persijotus miltus – gali būti, kad miltų kiekis bus kitoks, todėl galite paimti dar šiek tiek.
Tešla turi būti minkšta ir nelipni. Padalinkite tešlą į 2 dalis ir uždenkite, padėkite į šaldytuvą.
Nulupame obuolius (įdaras gali būti kitoks) ir ant didžiausios tarka naudojame tris riekeles).
Pabarstykite citrinos sultimis ir sumaišykite su cukrumi.
Paimkite cukraus pagal skonį, priklausomai nuo obuolių rūgštingumo.
Patarimas : jei obuoliai tankūs, 10 minučių troškinkite keptuvėje, kad išgaruotų drėgmė.
Įjungiame orkaitę iki 200 laipsnių.
Dalį tešlos iškočiokite plonu sluoksniu.
Į tešlos vidurį įdėkite keletą obuolių.
Įdaro šonuose įstrižai supjaustykite tešlą ir padėkite ją ant obuolių, pynkite kasa.
Užklijuokite kraštus ant įdaro. Galite paprasčiausiai susukti ir supjaustyti.
Pintines platiname ant kepimo skardos, padengtos pergamentu.
Pagal skonį galite tepti kiaušiniu ar pienu arba niekuo netepti, tada pabarstyti cukraus pudra.
Mes kepame 30 minučių. Atvėsinkite formoje 30 minučių, tada perkelkite ant grotelių.
Pagal skonį pabarstykite cukraus pudra arba cinamono milteliais.
Facebook komentarai