Patiko? Duok like ir pasidalink!
Ne visi mėgsta užsiimti mėsa – daugeliui tai pasirodo kieta ir neskanu. Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pasirodo ir turėsite sultingą ir minkštą keptą mėsą.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiauliena, 500 – 600 g;
- grietinės, 3 šaukštai;
- garstyčios, 2 šaukštai;
- bulvės, 500 g;
- svogūnas, 3 vnt;
- pusės citrinos;
- sūrio, 100 g.
Gaminimo procesas
Supjaustykite mėsą gabalais, kaip ir dideliems kotletams.
Aštriu peiliu mes darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – iš vienos pusės į vieną pusę, iš kitos mėsos pusės į kitą.
Dabar mes sumaišome grietinę su garstyčiomis, druska, pipirais ir kalendra, jūsų pasirinktais prieskoniais. Maišykite padažą iki vientisos masės ir sutepkite mėsą iš abiejų pusių.
Patarimas : pirmiausia galite pagardinti druska ir pipirais, o tada patepti padažu.
Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.
Trys bulvės ant stambios trintuvės, druska ir pipirai pagal skonį, sumaišykite.
Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir minkykite rankomis taip, kad išleistų sultis.
Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite. Mes paliekame 5 minutes.
Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus uždėkite mėsą.
Ant mėsos uždėkite svogūną.
Indą uždengiame folija ir kepimo skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 40 minučių.
Išimame pelėsį, nuimame foliją ir pabarstome mėsą sūriu. Kepame dar 5 – 7 minutes.
Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite virti net ant šventinio stalo.
Facebook komentarai