Home Receptai Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru

Prašmatnus patiekalas romantiškai vakarienei! Sultingos mėsos receptas su garnyru

by admin
7426 views

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Ne visi mėgsta užsiimti mėsa – daugeliui tai pasirodo kieta ir neskanu. Noriu pasidalinti puikiu receptu, kuris visada pasirodo ir turėsite sultingą ir minkštą keptą mėsą.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • kiauliena, 500 – 600 g;
  • grietinės, 3 šaukštai;
  • garstyčios, 2 šaukštai;
  • bulvės, 500 g;
  • svogūnas, 3 vnt;
  • pusės citrinos;
  • sūrio, 100 g.

Gaminimo procesas

Supjaustykite mėsą gabalais, kaip ir dideliems kotletams.

Aštriu peiliu mes darome pjūvius išilgai gabalo paviršiaus – iš vienos pusės į vieną pusę, iš kitos mėsos pusės į kitą.

Dabar mes sumaišome grietinę su garstyčiomis, druska, pipirais ir kalendra, jūsų pasirinktais prieskoniais. Maišykite padažą iki vientisos masės ir sutepkite mėsą iš abiejų pusių.

Patarimas : pirmiausia galite pagardinti druska ir pipirais, o tada patepti padažu.

Palikite mėsą marinuotis 20 – 30 minučių.

Trys bulvės ant stambios trintuvės, druska ir pipirai pagal skonį, sumaišykite.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais, druska ir minkykite rankomis taip, kad išleistų sultis.

Į svogūną išspauskite pusės citrinos sultis, sumaišykite. Mes paliekame 5 minutes.

Kepimo skardą uždenkite pergamentu, 1 cm sluoksniu išdėliokite bulves ir ant viršaus uždėkite mėsą.

Ant mėsos uždėkite svogūną.

Indą uždengiame folija ir kepimo skardą dedame į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių, ir kepame 40 minučių.

Išimame pelėsį, nuimame foliją ir pabarstome mėsą sūriu. Kepame dar 5 – 7 minutes.

Patiekalas pasirodo ne tik skanus ir sotus, bet ir gražus, jį galite virti net ant šventinio stalo.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama