Home Receptai 90-ųjų receptas: pjaustyti pomidorai! Skaniausias marinatas, kuris patiks visai šeimai

90-ųjų receptas: pjaustyti pomidorai! Skaniausias marinatas, kuris patiks visai šeimai

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Šio recepto konservuoti pomidorai yra skanūs ir kvapnūs, o marinuotą agurką galite naudoti užkandžių sausainiams ar padažams.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– pomidorai;

– druska, 2 šaukštai;

– cukrus, 2 šaukštai;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;

– česnakas, 2 skiltelės;

– svogūnas, 1 vnt;

– salierai, petražolės, bazilikai pagal skonį;

– pipirų grūdeliai, 10 – 15 vnt. stiklainyje.

Gaminimo procesas

Mes renkamės tankių veislių pomidorus, pavyzdžiui, grietinėlę – jie yra puikūs. Supjaustykite 2 dalimis.

Pasiimkite žalumynų pagal skonį, tačiau saikingai, per didelis kiekis sugadins skonį. Smulkiai supjaustytas.

Supjaustykite svogūną plonais pusžiedžiais.

Supjaustykite česnaką griežinėliais.

Sterilizuoto stiklainio dugne padėkite saują žolelių, pomidorų sluoksnį, svogūnų, žolelių, pomidorų sluoksnį. Taigi, pakaitomis, užpildykite skardines iki viršaus.

Į kiekvieną stiklainį pilame druską ir cukrų – darykite tai užpildę stiklainį iki vidurio.

Įmeskite pipirų grūdelius.

Supilkite šaukštą augalinio aliejaus.

Užpildykite stiklainius verdančiu vandeniu ir uždenkite dangčiais.

Mes įdėjome rankšluostį į puodą ir įdėjome skardines, pilkite vandenį ant pečių ir sterilizuokite nuo virimo momento 12 minučių.

Užveržiame dangčius ir apversime stiklainius, suvyniojame ir paliekame atvėsti.

Laikyti rūsyje ar spintoje.

Į pomidorus taip pat galite pridėti mėgstamų prieskonių.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama