Home Receptai Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės

Parodysiu, kaip gaminu sultingiausius kotletus: nieko kepti ir jokių riebių purslų ant viryklės

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Ir šiandien aš siūlau dar vieną įdomų variantą sultingiems kotletams gaminti. Tuo pačiu metu nereikia stovėti prie viryklės, kontroliuojant kepimo procesą, ir ant viryklės nebus riebių tepalų purslų.

Virimo ingredientai:

Bet kokia malta mėsa – 800 g-1 kg

Svogūniniai svogūnai – 2 vnt.

Pomidorai – 2-3 vnt.

Kietasis sūris – 150 g

Grietinė – 2 šaukštai. l.

Žalieji

Druska, juodieji pipirai pagal skonį

Pradėkime gaminti …

Norėdami paruošti tokius kotletus, savo nuožiūra galite naudoti visiškai bet kokią maltą mėsą – aš sumaišiau (kiauliena, jautiena). Į maltą mėsą arba tiesiog smulkiai supjaustytą svogūną suberkite per mėsmalę. Druska ir pipirai pagal skonį.

Išmaišykite ir gerai išplakite, kad faršas taptų plastikinis.

Sūrį patriname ant smulkios trintuvės, o nedidelį jo kiekį dedame į šalį – jums jo reikės pačioje pabaigoje.

Į sūrio dubenį suberkite grietinę, smulkiai supjaustytas žoleles, truputį druskos ir pipirų ir sumaišykite.

Iš faršo formuojame mažus kamuoliukus, sveriančius 80–100 gramų.

Dabar imame suformuotą maltos mėsos bandelę, viduryje padarome įdubimą ir kažkur į vidų dedame šaukštelį sūrio įdaro, užspaudžiame kraštus ir vėl formuojame bandelę.

Paruoštus kotletus suberkite į tinkamą kepimo indą arba tiesiog ant kepimo skardos.

Tada supjaustykite pomidorus griežinėliais ir padėkite vieną ratą ant kotletų. Mes siunčiame kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, maždaug 30 minučių.

Po pusvalandžio iš orkaitės ištraukite formą su kotletais, o ant viršaus pabarstykite likusiu sūriu. Ir dar 10 minučių orkaitėje.

Taip gaunami sultingi ir skanūs kotletai! Gaminkite, ragaukite, gero apetito!

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama