Home Receptai Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

Ir kodėl aš tokios vištienos neviriau anksčiau. Ačiū už tetos marinato idėją

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Kartą atėjau aplankyti tetos, o ji virė vištieną. Kokia skani mėsa! Nudžiugau. Žinoma, receptą perėmiau iš jos, dabar šiame aštriame marinade iš tetos sofos dažnai verdu vištienos blauzdeles ar sparnelius.

Patiekalui jums reikės:

  • vištienos mėsa (blauzdelė arba sparneliai) – 1, 2 kilogramai;
  • medus – 4 šaukštai. šaukštai;
  • kečupas – 4 šaukštai. šaukštai;
  • česnakas – 5 skiltelės;
  • maltų pipirų (juodų ir raudonų), paprikos – 1 arbatinis šaukštelis;
  • sojos padažas – 3 šaukštai šaukštai;
  • druska – 1,5 šaukštelio;
  • daržovių aliejus.

Pradėkime gaminti maistą

Būtina nupjauti riebalų perteklių nuo vištienos mėsos, gerai nuplauti ir įdėti šiek tiek druskos. Atminkite, kad marinate bus sojos padažas.

Patarimas : padarykite mažus įstrižainės pjūvius ant kiekvieno būgnelio, kad gerai pasimarinuotumėte ir iškeptumėte greičiau.

Dubenyje sumaišykite kečupą, medų, papriką, pipirus, sojos padažą, augalinį aliejų 2 valg. šaukštų ir ten patrinkite daug česnako. Išmaišykite.

Supilkite marinatą ant mėsos. Masažuok vištą. Leiskite 12 valandų šaldytuve stovėti po plastikine plėvele.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi; netepkite jos. Padaže yra augalinio aliejaus, todėl jis tikrai nieko nesudegins.

Padėkite vištieną ant kepimo skardos. Viršuje uždenkite pergamentą, pašaukite į orkaitę 40 minučių. Temperatūra turėtų būti 180 laipsnių. Nuimkite pergamentą ir kepkite dar 10–15 minučių.

Mėsa yra sultinga ir atsiskiria nuo kaulo. Labai subtilus ir aromatingas. Neįtikėtinai česnakas ir aštrus!

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama