Patiko? Duok like ir pasidalink!
Mineralinio vandens tešla pasirodo esanti minkšta ir lanksti, su ja lengva dirbti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– miltai, 4 stiklinės;
– mineralinis vanduo, 300 ml;
– cukrus, 2 šaukštai;
– žiupsnelis druskos;
– augalinis aliejus, 2 šaukštai ;;
– degtinė, jei pageidaujama, 2 šaukšteliai
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
– bet kokia mėsa, 500 g;
– svogūnas, 1 vnt;
– lašiniai, 7 g;
– grietinė arba kefyras, 120 g;
– žolelės pagal skonį, prieskoniai.
Gaminimo procesas
Atvėsinkite gazuotą mineralinį vandenį.
Miltus persijokite ir sumaišykite su cukrumi ir druska.
Į miltus supilkite vandenį ir augalinį aliejų, minkykite tešlą – masė turi būti minkšta, nelipni, elastinga. Mes suvyniojame jį į plėvelę ar maišą ir siunčiame į šaldytuvą 1 valandai.
Iš mėsos gaminame faršą ir sumaišome su smulkintais svogūnais, druska, prieskoniais ir žolelėmis.
Įpilkite kefyro arba grietinės – kad malta mėsa būtų sultinga.
Tešlą padalykite į porcijas, kiekvieną susukite į pyragą, išdėliokite įdarą, suspauskite kraštus.
Kepkite kepinius keptuvėje įkaitintame augaliniame aliejuje.
Patarimas : kefyrą ar grietinę galite pakeisti sviestu – ant įdaro uždėkite sviesto gabalėlių ir suspauskite kraštus. Jei po ranka neturite fermentuotų pieno produktų ir aliejaus, galite tiesiog įpilti vandens.
Facebook komentarai