Home Receptai Močiutės skanių spurgų su kefyru ir grietine receptas

Močiutės skanių spurgų su kefyru ir grietine receptas

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Moliūgai paruošiami labai paprastai ir greitai, jie puikiai pakeičia tradicinius rytinius blynus.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– miltų, apie 3 stiklines;

– cukrus, 1 valgomasis šaukštas;

– kiaušinis, 1 vnt;

– sausos mielės, 1 šaukštelis;

– grietinė su cukrumi pagal skonį;

– kefyras arba jogurtas, 1 stiklinė;

– druska, 1 šaukštelis

Gaminimo procesas

Kaitiname kefyrą ir sumaišome su mielėmis.

Suplakite kiaušinį, tada sumaišykite su cukrumi ir plakite iki purumo ir vientisos masės.

Mes deriname jį su kefyru, gerai sumaišome.

Miltus persijokite ir suberkite į masę, užminkykite tešlą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltai 1 valandai.

Masę išminkome rankomis, padalijame į porcijas ir kiekvieną susukame į pyragą pagal keptuvės skersmenį.

Kepkite augaliniame aliejuje iš abiejų pusių.

Grietinę išplakite su cukrumi ir patiekite šį kremą su kukuliais.

Patarimas : jei norite grietinės, pakeiskite cukrų milteliais – taip grietinėlė plaks greičiau, bus tirštesnė ir skanesnė. Taip pat galite į jį įlašinti porą šaukštų citrinos sulčių.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama