Home Receptai Vaikystės skonis! Mokyklinių kotletų paslaptis

Vaikystės skonis! Mokyklinių kotletų paslaptis

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Tuo tolimu metu buvo ne tik kokybiški daiktai, bet ir skanus maitinimas. Žinoma, buvo įvairių pažeidimų ir mitybos normų nesilaikymo, tačiau skaniai pavalgyti galėjai mokykloje, mokinių ir gamyklų valgykloje.

Siūlome vieną iš šių skanių kotletų receptų.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– 600 g maltos mėsos;

– ruginė duona, 360 g;

– česnakas, 1 skiltelė;

– svogūnai, 2 vnt;

– druska, pipirai pagal skonį.

Gaminimo procesas

Duonos minkštimą užpilkite vandeniu, tada išspauskite ir sumaišykite su malta mėsa. Iš duonos išdžiovinkite pluteles ir sumalkite jas į krekerius.

Faršą sumaišykite su minkštimu, tarkuotu svogūnu, smulkintu česnaku, druska ir pipirais.

Suminkykite faršą, truputį jį išplakite ir suformuokite kotletus, apvoliokite džiūvėsėliuose.

Kepimo skardą patepkite augaliniu aliejumi, išdėliokite kotletus, kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių.

Patarimas : kad kotletai būtų sultingesni ir kaip ir gerame sovietiniame restorane, geriau duoną mirkyti grietinėlėje ar piene, tinka ir grietinė. Į faršą suberkite krapus ir kitus prieskonius. Likus 5 minutėms iki kepimo pabaigos ant kotletų taip pat galite užpilti ištirpintą sviestą – bus aromatas, o kotletai taps dar sultingesni.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: