Home Receptai Smėliniai sausainiai iš vaikystės. Šią tešlą ruošė mūsų mamos ir močiutės

Smėliniai sausainiai iš vaikystės. Šią tešlą ruošė mūsų mamos ir močiutės

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Daugelis žmonių prisimena šiuos slapukus iš savo vaikystės. Deja, ne visos šeimos jį išsaugojo iki šių dienų, tačiau noriu su jumis pasidalinti savo senaisiais tokių trapių ir skanių kepinių pusryčiams variantu.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • sviesto, 130 g;
  • cukraus, pusės stiklinės;
  • majonezas, 3 šaukštai;
  • trynys, 1 vnt;
  • miltų, apie 320 g;
  • žiupsnelis druskos. Vanilinas pagal skonį;
  • kepimo miltelių arba sodos, 1/2 arb.

Gaminimo procesas

Minkštą sviestą sumaišykite su cukrumi, druska ir vanile. Mes sumaišome.

Įpilkite trynio ir majonezo, minkykite iki vientisos masės.

Dalimis supilkite persijotus miltus, kepimo miltelius arba sodą (užpilkite actu arba citrinos sultimis).

Užminkykite tešlą – masė turi būti minkšta ir nelipni.

Uždenkite tešlą ir padėkite ją į šaldytuvą 20 minučių.

Pabarstykite stalą miltais, padalinkite tešlą į 2 dalis ir kiekvieną apvoliokite dešra.

Dešreles supjaustome porcijomis ir dedame į kepimo skardą, padengtą pergamentu.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių, kol pagels. Bet pažiūrėk į savo orkaitę.

Atvėsusius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Į tešlą galite pridėti citrinos žievelės arba smulkintų riešutų, tada gaunami skirtingo skonio ir kvapo sausainiai.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama