Home Receptai Aš perku vištienos krūtinėlę ir gaminu tokį patiekalą vietoj kotletų ir karbonadų: ir pietums, ir vakarienei, ir šventiniam stalui

Aš perku vištienos krūtinėlę ir gaminu tokį patiekalą vietoj kotletų ir karbonadų: ir pietums, ir vakarienei, ir šventiniam stalui

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Iš vištienos filė galite gaminti įvairiausius patiekalus ir užkandžius. Orkaitėje kepami patiekalai yra ypač skanūs, su grybais, daržovėmis ir kitais priedais.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • vištienos filė, 2 – 3 vnt;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • druska, pipirai, prieskoniai;
  • čiobreliai, karis;
  • kremas, 150 ml;
  • rafinuotas augalinis aliejus, 3 – 4 šaukštai;
  • pomidoras, 1 vnt;
  • žalumynai.

Gaminimo procesas

Mėsą nuplauname, nusausiname popieriniais rankšluosčiais ir supjaustome smulkiais gabalėliais.

Patarimas: galima kepti folijos porcijose arba dideliame inde. Kaip tau labiausiai patinka.

Mėsą paskleidžiame į formą.

Padažui sumaišykite grietinėlę – paimkite bet kokį riebalų kiekį, taip pat galite neriebus. Į grietinėlę įpilkite kiaušinių, prieskonių, aromatinių žolelių ir bet kokio skonio. Aštrūs prieskoniai nepakenks, jei jums taip patinka.

Įpilkite augalinio aliejaus ir sumaišykite šluotele iki vientisos masės.

Mėsą užpilkite padažu, ant viršaus uždėkite pomidorų griežinėlius.

Kepame 30 – 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Galbūt jūsų kepimo laikas bus ilgesnis, svarbiausia, kad mėsa apskrustų.

Patiekdami pabarstykite smulkintomis žolelėmis, taip pat galite česnako, aromatinių žolelių. Patiekalas tinka prie virtų bulvių, ryžių, salotų.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama