Home Receptai Uošvienė iš kaimo išmokė mane gaminti „teisingus“ varškėtukus: aš dalinuosi receptu (nenoriu gaminti pagal kitus receptus)

Uošvienė iš kaimo išmokė mane gaminti „teisingus“ varškėtukus: aš dalinuosi receptu (nenoriu gaminti pagal kitus receptus)

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Sūrio pyragai yra minkšti ir švelnūs, kepdami nesuyra ir ilgai išlieka sodrūs. Svarbiausia, kad jie nebūtų užkimšti miltais, todėl nėra kieti ar guminiai.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 500 g;
  • trynys, 1 vnt;
  • manų kruopos, 2 – 3 šaukštai;
  • žiupsnelis druskos;
  • cukraus pudros, 1 valgomasis šaukštas;
  • vanilino, ghee, miltų.

Gaminimo procesas

Rinkitės neriebų varškę, kad sūrio pyragai vėliau neplistų ant keptuvės. Jei riebalų procentas didelis, išspauskite juos iš skysčių pertekliaus.

Kad sūrio pyragai neplauktų, cukrų keičiame cukraus pudra, o miltus – manų kruopomis.

Varškę sumaišome su milteliais, tryniu ir manų kruopomis, tryniu ir, jei norite, įpilame vanilino.

Palikite masę 10 – 15 minučių, kad manų kruopos išbrinktų.

Formuojame sūrio pyragus, apvoliojame miltuose.

Kepkite ištirpintame svieste arba augaliniame aliejuje.

Pagal norą įberkite razinų ir kitų džiovintų vaisių.

Iš tokio produktų kiekio gaunu 9 syrniki, todėl didesnei porcijai didinkite ingredientų kiekį.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama