Home Receptai Geras patarimas! Kaip troškinti kopūstus, kad jie būtų skanūs

Geras patarimas! Kaip troškinti kopūstus, kad jie būtų skanūs

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Norėdami virti skanius troškintus kopūstus, turite žinoti keletą taisyklių:

Dėl baltųjų kopūstų

– rinkitės tik kokybiškas kopūstų galvas, be puvinio ir pelėsio;

– pirmiausia kepame svogūnus ir morkas, o tik tada sumaišome juos su kopūstais;

– išmaišius daržoves, užpilti trupučiu vandens ir pavirti po dangčiu. Nepamirškite įdėti pomidorų pastos ar pomidorų;

– jaunų kopūstų pasirengimui pakanka 15 minučių, tačiau žieminių kopūstų. Troškinkite apie 40 minučių.

Raudoniesiems kopūstams :

– renkamės taip pat kruopščiai kaip įprasti kopūstai;

– tokie kopūstai skanūs be morkų ir svogūnų. Pagardinkite druska, pipirais, žolelėmis, muskatu ir actu, pora šaukštų ir troškinkite su sviestu ir pomidorų pasta;

– kad kopūstų skonis būtų ryškesnis, įprastą actą galima pakeisti obuolių arba vynuogių actu, įpilti cukraus;

– pasirodys skanu, jei prieš pat kepimo pabaigą į kopūstą įdėsite 1 šaukštą miltų (1 kg kopūstų).

Rauginti kopūstai :

– rinkitės tik aukštos kokybės raugintus kopūstus su auksine arba balta spalva;

– geriau kopūstus nuplauti tekančiu vandeniu ir leisti vandeniui nutekėti. Pirmiausia apkepkite svogūnus ir morkas, tada įberkite kopūstų, druskos ir pipirų pagal skonį, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite po dangčiu apie 45 minutes. Įpilkite pomidorų pastos, cukraus pagal skonį ir žolelių.

Žiediniai kopūstai :

– renkasi tankius ir gerus žiedynus žaliais lapais;

– kopūsto galvą padalijame į žiedynus, nuplauname, pašaliname lapus ir visa, kas perteklinė, supjaustome griežinėliais, kuriuos kepame aliejuje, po to druskos ir pipirų, dedame pomidorą ir troškiname po dangčiu apie 20 minučių. Pabaigoje pridėkite žalumynų.

Briuselio kopūstai :

– renkamės kokybiškas kopūstų galvas;

– virkite 5 minutes vandenyje su citrinos sultimis;

– padalykite kopūstų galvą į griežinėliais ir kepkite su svogūnais augaliniame aliejuje. Įberkite druskos, pipirų ir troškinkite, kol suminkštės pora šaukštų vandens ir grietinės – tai neprivaloma, įpilkite žolelių.

Brokoliai:

– kopūsto galva turi būti ryškiai žalia be žalos;

– nuplaukite ir padalykite į žiedynus, troškinkite augaliniame aliejuje, druskoje ir pipiruose. Troškinkite apie 20 minučių.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama