Home Receptai Šeštus metus nesiskiriu su šiuo receptu! Velykinė boba be trupinių. Drėgna ir labai skani velykinė boba!

Šeštus metus nesiskiriu su šiuo receptu! Velykinė boba be trupinių. Drėgna ir labai skani velykinė boba!

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Šiandien dalinuosi skanių pyragų receptu. Pyragai yra drėgni ir netrupa. Maždaug prieš šešerius metus nusprendžiau išsivirti savo pirmuosius velykinius pyragus, radau šį receptą internete, rezultatas man labai patiko ir, žinoma, receptą užsirašiau į savo užrašų knygelę, nuo to laiko nesiskyriau su šiuo receptu.

Paruošimas:

1) Aš padarysiu tešlą. Supilkite į dubenį sausas mieles (8 gramus), cukrų (1,5 šaukšto), paimkite cukrų iš viso kiekio, užpilkite šiltu pienu, pienas turi būti šiltas, bet ne karštas, leistina temperatūra yra 36-38 laipsniai. Galite merkti pirštą į pieną, jei jaučiatės šilta, o ne karšta, galite drąsiai pilti pieną į mieles. Mieles užpylus karštu pienu, jos mirs ir kepiniai neveiks.

Tada suberiu persijotus miltus, pasidarau tirštą tešlą ir sulaužiu visus gumulus. Aš taip pat imu miltus iš viso kiekio.

Aš uždengiu oprahą rankšluosčiu arba priveržiu dubenį maistine plėvele. Jei naudosite juostą, viršuje padarykite skylę.

Tešlą palieku šiltoje vietoje be skersvėjų 30–40 minučių.

2) Džiovintus vaisius užpilu paprastu vandeniu kambario temperatūroje ir palieku 20 – 30 minučių.

Tada džiovintus vaisius gerai nuplaunu ir palieku ant rankšluosčio, kad džiovinti vaisiai išdžiūtų.

3) Kai tešla pakeliui, kiaušinius padalinu į trynius ir baltymus.

4) Supilkite likusį cukrų į trynius ir gerai sutrinkite, masė turėtų pašviesėti.

5) Į kiaušinių baltymus įberkite druskos ir plakite, kol suminkštės. Jei turite maišytuvą, galite viską įveikti maišytuvu.

Praėjo laikas, tešla taip gerai pakyla, visa ji persmelkta burbuliukais. Jei jūsų tešla nepakyla, mielės yra nekokybiškos (arba pienas buvo karštas), o kepiniai neveiks.

6) Dabar į tešlą įmaišau trynius su cukrumi, gerai išmaišau ir tada suberiu išplaktus baltymus.

Tešlą suminkysiu planetiniame maišytuve, jei tokio maišytuvo neturite, gerai, tešlą galite minkyti ir rankomis.

Pridedant trynių ir baltymų, masė bus vandeninga.

7) Tada pradedu dėti miltus. Miltus dedu palaipsniui, mažomis porcijomis. Kai tešla tampa tiršta, kambario temperatūroje supilu lydytą sviestą.

Toliau viską minkau ir dedu miltus. Tešlos negalima užkalti miltais, tešla pasirodo labai lipni ir minkšta. Apskritai į tešlą patenka apie 700 gramų miltų, tačiau miltai yra skirtingi, skirtingo malimo ir skirtingo drėgnumo, taip pat gali skirtis kiaušinių dydis ir miltų kiekis.

Tešlą reikia minkyti apie 15 minučių (gal ir daugiau). Tešlą minkau tol, kol atsiras „plėvelė“, kai ištempiu tešlą, tarp pirštų susidaro tokia vientisa plėvelė ir apskritai pati tešla pasirodo esanti klampus.

Gatavą tešlą perkeliu į riebalais išteptą indą ir palieku 30–40 minučių šiltoje vietoje, be skersvėjų.

8) Kai tešla pakils, įdedu džiovintų vaisių. Turiu spanguolių ir razinų. Kad džiovinti vaisiai gerai įsimaišytų į tešlą, įberiu truputį miltų, o džiovintus vaisius apvolioju miltuose.

Džiovintus vaisius maišau tiesiai į indus, jei jums tai nėra patogu, darykite tai ant stalo.

Taip klampi tešla.

9) Kad tešla lengviau pakiltų, rankas patepiau aliejumi ir ištepiau tešlą. Tešlą galite perkelti į kitą indą, suteptą augaliniu aliejumi.

10) Uždenkite tešlą plėvele ir rankšluosčiu, palikite 1,5 – 2 valandas šiltoje vietoje, be skersvėjų.

Tešla trigubai padidinta.

11) Tada aš padėjau tešlą ant aliejinio stalo. Ir padalysiu į porcijas.

Nusmeigiu reikiamą tešlos kiekį, formeles užpildau per pusę.

Prieš užpildydamas formas tešla, aš jas sutepiau augaliniu aliejumi. Gaunu tris mažas formas, kurių skersmuo 8 cm. Kiekvieno pyrago svoris yra 270 gramų, o viena didelė forma – 13 cm skersmens ir 580 gramų svorio.

12) Dabar pyragus taip pat uždengiu rankšluosčiu ar folija, palieku šiltoje vietoje, kad prieš kepant jie pakiltų. Tai užtrunka 40-60 minučių (laikas priklauso nuo kambario temperatūros).

13) Po to, kai pyragaičiai gerai pakilo, be konversijos išsiunčiu juos į gerai įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros, režimas iš viršaus į apačią.

Maži pyragaičiai buvo kepami 35 minutes, dideli pyragai – 45 minutes. Kepimo laikas priklauso ir nuo jūsų orkaitės, pasiruošimą tikrinu mediniu pagaliuku ar dantų krapštuku, reikia patikrinti pyragą viduryje. Dažniausiai praduriu popierinę formą iš šono. Jei dantų krapštukai prie išėjimo yra sausi ir ant jo nėra žalios tešlos pėdsakų, velykiniai pyragai yra paruošti. Neperkepkite kepinių orkaitėje, po 35 minučių jau galite patikrinti pasirengimą. Maži kepa greičiau. O jei taip nutinka, kad pyragai yra gerai apskrudę iš viršaus, o viduje dar žali, uždenkite juos folija ir kepkite toliau.

14) Kai pyragai atvės, sutepu juos glajumi ir pabarstau pabarstukais.

14) Norėdami paruošti glajų, imu 1 kiaušinio baltymą (30 gramų), į jį įdedu 60 gramų cukraus pudros ir viską gerai išplaku.

Kai gavau tirštą, blizgią, stabilią masę, įberiu šaukštelį citrinos sulčių, gerai išmaišau ir aptepu glajų ant atvėsusių velykinių pyragų.

Iš Velykinių pyragų tuoj pat nuėmiau popierių, bet to daryti nereikia, todėl Velykiniai pyragaičiai ilgiau išlieka minkšti. Išdžiūvus glajui, pyragėlius laikykite maišelyje, kad jie dar dvi ar tris dienas būtų minkšti. Pyragai yra labai minkšti, drėgni ir labai skanūs, tešla tęsiasi „stygomis“ ir visiškai nesuyra. Pabandykite gaminti! Labai tikiuosi, kad jums patiks šis receptas! Gaminkite su malonumu, gaminkite su meile, su gera nuotaika, tada viskas tikrai pasiteisins!

Draugai, jei jums patinka receptas, prašome patikti ir parašyti komentarą. Tai man labai padės! Labai ačiū!

4 velykinių pyragų receptas:

  • Sausos mielės 8 gramai (1,5 šaukštelio) arba 25 gramai šviežių.
  • Cukrus 200 gramų
  • Miltai 700 gramų
  • Pienas 300 ml.
  • Kiaušiniai 3 vnt.
  • Sviestas 100 gramų
  • Druska 1/4 šaukštelio
  • Vanilinas pagal skonį
  • Džiovinti vaisiai 100 gramų (nebūtina)
  • 7-8 velykinių pyragų receptas.
  • Miltai 1,5 kg. (+ – 100 gramų)
  • Pienas 600 ml.
  • Cukrus 400 gramų
  • Kiaušiniai 6 vnt.
  • Sausos mielės 16 gramų (3 šaukšteliai) arba 50 gramų šviežių
  • Sviestas 200 gramų
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • Vanilinas pagal skonį
  • Džiovinti vaisiai 100 gramų

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: