Home Receptai Sūdyta skumbrė skanesnė už raudoną žuvį: virtuvėje stovi 4 valandas, o šaldiklyje – 2 valandas

Sūdyta skumbrė skanesnė už raudoną žuvį: virtuvėje stovi 4 valandas, o šaldiklyje – 2 valandas

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Ypatingas skumbrės ambasadorius yra Murmansko taukai. Galų gale gausite labai minkštą, nepersūdytą aromatinę žuvį.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– šviežiai šaldyta skumbrė, 2 vnt;

– druska, 1 šaukštelis;

– cukrus, 0,5 šaukštelio;

– pipirai ir kalendra, po 0,5 šaukštelio;

– lauro lapas, 4 vnt;

– česnakai, 4 skiltelės.

Gaminimo procesas

Mes paruošiame žuvį – nuplauname, nuimame vidų ir galvą, vėl nuplauname ir nusausiname popieriniais rankšluosčiais. Nuimkite kaulus ir gaukite žuvies filė.

Suberkite cukrų, druską, pipirus, smulkintą lauro lapą, kalendras į vieną mišinį.

Šį mišinį gerai apibarstykite žuvies filė iš visų pusių ir pabarstykite česnaku, susmulkintu ant smulkios trintuvės.

Žuvies gabaliukus dedame vienas ant kito ir sandariai suvyniojame maistine plėvele. Mes paliekame ant stalo 4 valandas, o tada 2 valandas perkeliame į šaldiklį.

Dabar supjaustome plonomis žuvies riekelėmis, uždedame indą, pabarstome svogūnais ir šviežiomis žolelėmis ir patiekiame per 15 minučių, kai ji šiek tiek ištirps.

Žuvį galite išsinešti dalimis – kai norisi tokio skanaus ir pikantiško užkandžio, jį galima laikyti šaldiklyje labai ilgai.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama