Taikydami šį sūdymo būdą, gausite labai minkštą, aromatingą ir pikantišką šoninę, kuri bus idealus užkandis bet kokiam šventiniam stalui.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
– lašiniai su mėsos sluoksniu, 1 kg;
– svogūno žievelė, 3 saujelės;
– vanduo, 1 l;
– cukrus, 40 g;
– česnakai, 8 skiltelės;
– druska, 200 g;
– lauro lapas, 2 vnt;
– pipirai ir kiti prieskoniai pagal skonį.
Gaminimo procesas
Supilkite vandenį į puodą, įmeskite lukštą, lauro lapą, druską, cukrų. Užvirkite, nuleiskite šoninę. Kai jis vėl užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite 30 minučių.
Nuimkite nuo viryklės, palikite keptuvėje atvėsti mažiausiai 10 valandų.
Šoninę išimame ant rankšluosčių ir išdžioviname.
Sumalkite česnaką, sumaišykite su juodaisiais pipirais, pagal skonį prieskoniais, žolelėmis, sutrintais pipirais.
Šiuo marinatu iš visų pusių paskleidžiame lašinius, suvyniojame į foliją arba sandariai suvyniojame su folija ir per naktį nusiųskime į šaldiklį.
Patarimas : kad šoninė būtų dar pikantiškesnė, įpilkite raudonųjų aitriųjų paprikų, paprikos, rūkytos paprikos. Ant šventinio stalo galite pasigaminti lašinių, į marinatą įpilti garstyčių su grūdeliais, patepti gabalėlį lašinių, apvynioti folija ir kelioms valandoms nusiųsti į šaldytuvą.