Home Receptai Mėsa kepta orkaitėje su pomidorais ir grybais

Mėsa kepta orkaitėje su pomidorais ir grybais

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Mėsa, kepta orkaitėje su pomidorais ir grybais, po skaniu marinatu, pasirodo esanti minkšta ir sultinga, labai švelni. Jis patiekiamas karštas arba šaltas.

Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:

– kiauliena (nugarinė arba kaklas), 2 kg;

– bulvės, 2 vnt;

– pomidorai, 2 vnt;

– svogūnai, 2 vnt;

– pievagrybiai, 100 g.

Norėdami paruošti marinatą, paimkite :

– garstyčios, 1 valgomasis šaukštas;

– druskos ir pipirų pagal skonį;

– paprika, 1 arbatinis šaukštelis;

– augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas;

– kečupas, 100 g.

Gaminimo procesas

Mes darome mėsos gabalus, bet ne visiškai.

Sumaišykite augalinį aliejų ir papriką, druską, pipirus, garstyčias.

Gautu padažu ištepkite mėsą, trindami padažą iš visų pusių. Palikite mėsą 30 minučių.

Žalias bulves ir didelius grybus supjaustykite griežinėliais, svogūnus supjaustykite žiedais, pomidorus – griežinėliais. Viską pipiruojame.

Uždėkite mėsą ant folijos ir tarp mėsos griežinėlių įdėkite svogūnų žiedus, pomidorų ir grybų gabalėlius.

Viską sandariai suvyniokite folija.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepkite 1,5 valandos.

Mes išimame mėsą, išskleidžiame foliją ir sutepame mėsą kečupu, siunčiame ją dar 20 minučių kepti.

Perkelkite į indą ir pabarstykite kapotomis žolelėmis, patiekite.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama