Jūs vis dar turite žinoti, kaip virti skanius koldūnus. Būna, kad padaromos nedidelės klaidos, dėl kurių mėgstamiausias daugelio patiekalas tampa beskonis.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- miltų, 3 puodeliai;
- vandens, 2/3 puodelio;
- kiaušinis, 1 vnt;
- druska.
Gaminimo procesas
Pirmoji koldūnų kepimo klaida – produktų proporcijų nesilaikymas. Aukščiau pateiktas receptas yra teisinga ingredientų proporcija.
Antroji klaida yra ta, kad miltus sumaišome ne su šiltu vandeniu, o su šaltu, net ledu šaltu vandeniu. Taip tešla įgauna elastingumą.
Trečia klaida – koldūnų susidarymas iškart po tešlos paruošimo. Mes padengiame tešlą ir nusiųskime į šaldytuvą 1 valandai. Tai padeda tešlai tapti elastinga, minkšta, ji tiesiog išvynios.
Faršą dedame į įdarą tiksliai tiek, kiek reikia, kad tešlą be problemų suklijuotumėte, o su arka viduje turėtų būti vieta sultims iš mėsos.
Prieš gaminant koldūnus sušaldoma. Tokiu būdu galima išvengti tešlos įtrūkimų, kai koldūnai panardinami į verdantį vandenį.
Vienu metu nedėkite daug koldūnų į puodą.
Koldūnai nuimami kiaurasamčiu, kad visas skystis būtų stiklas ir neliktų lėkštėje.
Gatavus koldūnus paskaninkite sviestu, actu ar grietine, kitu padažu ir patiekite.