Šis desertas pasirodo labai aromatingas ir skanus. Aš netgi gaminu šventiniam stalui – visiems patinka toks skanėstas, ypač karamelinis kremas.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- kiaušiniai, 2 vnt;
- kukurūzų krakmolas, 3 šaukštai;
- vanilinas;
- ciberžolė neprivaloma;
- cukraus, 150 g, 30 ml vandens;
- pieno, 700 g;
- sviesto, 60 g;
- miltų, apie 450 g;
- sviesto ir medaus, po 120 g;
- graikiniai riešutai ir slyvos po 50 g
Gaminimo procesas
Sumaišykite cukrų su vandeniu ir virkite ant silpnos ugnies. Iš pradžių mes nesikeičiame, bet kai spalva pradeda keistis, sumaišykite ir užpilkite šiltu pienu. Gerai išmaišykite šluotele ir atidėkite į šalį.
Krakmolą sumaišykite su kiaušiniais, vanile ir, jei norite, ciberžole.
Supilkite karamelę ir sumaišykite iki vientisos masės.
Virkite grietinėlę iki tirštumo, nuolat maišydami.
Išimkite kremą iš viryklės ir įpilkite aliejaus, sumaišykite ir palikite atvėsti.
Įsijokite miltus ir tris šaldytus sviestus.
Masę sutrinkite rankomis, kol gausite trupinį.
Supilkite medų ir užminkykite tešlą.
Patarimas: būtinai ištirpinkite medų ir atvėsinkite, jis turi būti skystas.
Gautą trupinį padalinkite į 3 dalis ir kiekvieną kepkite sausoje keptuvėje, kol pagels.
Uždenkite formą pergamentu ir užpilkite vienu trupinių sluoksniu.
Ant viršaus paskirstykite kremą, padenkite trupiniais.
Mes keičiame visus sluoksnius ir surenkame visą pyragą.
Mes padengiame folija ir siunčiame į šaldytuvą keletą valandų įpilti.
Išimkite formą ir pabarstykite pyragą riešutų ir džiovintų slyvų griežinėliais.
Pyragas pasirodo labai švelnus ir minkštas; slyvos ir riešutai suteikia jam ypatingą skonį. Galite pasiimti bet kokius džiovintus vaisius ir riešutus pagal savo skonį.