Aštrus ir aromatingas užkandis iš daržovių, puikus priedas prie pagrindinių patiekalų. Aš dažnai ruošiu iškylas ir šašlykus. Labai skanu, tiek karšta, tiek šalta.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- cukinijos, 300 g;
- baklažanai, 400 g;
- saldieji pipirai, 1 vnt;
- svogūnai ir morkos 1 vnt.
Norėdami paruošti padažą, turite :
- Tonkatsu padažas ir sojos padažas po 3 šaukštus;
- su citrina, 1 šaukštelis;
- medus, 1 arbatinis šaukštelis;
- augalinis aliejus, 2 šaukštai.
Gaminimo procesas
Daržoves nuplauname ir supjaustome kubeliais.
Pirmiausia kepkite svogūnus ir morkas augaliniame aliejuje, kol suminkštės.
Suberkite likusias daržoves, sumaišykite.
Uždenkite ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.
Talpykloje sumaišykite visus padažo ingredientus ir supilkite jį į daržoves, sumaišykite ir troškinkite, kol sutirštės. Kai masė tampa lengvai karamelizuota, nuimkite keptuvę nuo viryklės.
Patiekite karštą arba vėsų ir padėkite kaip šaltą užkandį prie likusių patiekalų. Daržovės yra tiesiog nuostabios, aštrios, galite pridėti šiek tiek česnako ir daug žalumynų.