Paprasčiausios agurkų salotos, kurios iš tikrųjų pasirodo labai šviežios, su ką tik iš sodo pašalinto agurko aromatu.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
- agurkai, 1,5 kg;
- česnako ir svogūnų po 130 g;
- druskos, 50 g;
- cukraus, 125 g;
- actas 9%, 70 ml%.
Gaminimo procesas
Į salotas galite pridėti savo pasirinktų žalumynų, jie niekada nėra nereikalingi. Bet jei nenorite ilgai leisti gamtosaugos, darykite tai tiksliai pagal receptą be jokių pykčių.
Nuplaukite agurkus ir supjaustykite griežinėliais, svogūnus – plonais pusžiedžiais arba žiedeliais, jei turite mažų svogūnų.
Česnaką supjaustykite griežinėliais arba trimis ant trintuko, galite perleisti per presą.
Sumaišome agurkus su česnaku, svogūnais, druska ir cukrumi, actu, viską gerai išmaišome.
Indą uždengiame salotomis dangčiu ir nustatome per naktį marinuotis šaldytuve.
Mes dedame salotas į stiklainius ir užpildome jas išsiskyrusiomis sultimis, sandariai priveržkite dangčius.
Tokias salotas reikia laikyti vėsioje vietoje – šaldytuve ar rūsyje.
Paruošimas puikiai dera su bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Patiekiant pabarstau nerafinuotu augaliniu aliejumi, susmulkinu šviežius svogūnus ar česnaką, krapus.