Home Receptai Prieš penkerius metus kaimynė papasakojo, kaip gaminti raugintus agurkus. Draugai nuolat atvažiuoja į svečius „agurkų“

Prieš penkerius metus kaimynė papasakojo, kaip gaminti raugintus agurkus. Draugai nuolat atvažiuoja į svečius „agurkų“

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Ar jūsų vasarnamiuose jau atsirado pirmasis derlius? Čia po truputį auga agurkai, bet jie tokie smulkūs, maži, traškūs. Ar žinote, ką man patinka daryti su agurkų derliaus gabalu?

Prieš kelerius metus vienas mano kaimynas mokė mane … rauginti agurkus. Taip! Negalima druskos, ne marinuoti, o fermentuoti. O koks tai sėkmingas patiekalas, visa mano šeima jį tiesiog dievina.

Agurkai yra tiesiog nepaprastai skanūs. Jei atvirai, nežinau, kaip užmerkti marinuotus agurkus žiemai, todėl tiesiog paruošiu trijų litrų indą šio patiekalo, kurį mes suvalgome iškart … per kelias valandas. Beje, daugelis mūsų draugų eina pas mus dėl šių agurkų.

Taigi, kaip paruošti raugintus kopūstus ir ko mums to reikia?

Ingridientai:

3 l talpos skardinei:

  • Agurkai – 2 kg
  • Vanduo – 1,5 l
  • Druska – 2 šaukštai su skaidriu
  • Krienų lapai – 1 vnt.
  • Džiovinti krapai – 1 veterinaras
  • Krapų žalumynai – 2 vet.
  • Česnakai – 3 dantys.
  • Lauro lapas – 2 vnt.
  • Pipirai – 5 vnt.
  • Kartieji pipirai – 0,25 vnt.
  • Sausos garstyčios – 0,5 šaukštelio

Pirmiausia, agurkus reikia pamirkyti šaltame vandenyje 4-5 valandas.

Nuplaukite ir sterilizuokite stiklainį agurkams.

Į indelį suberkite visus prieskonius, žoleles ir daržoves, o ant viršaus uždėkite agurkus.

Dabar ruošiame sūrymą: tiesiog ištirpinkite druską šaltame vandenyje.

Į viršų indą agurkų užpilkite sūrymu, uždenkite dangčiu ir palikite fermentuotis 3 dienas kambario temperatūroje.

Per tris dienas nuostabus užkandis yra paruoštas. Būtinai išbandykite, nesigailėsite.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama