Home Receptai Marinuoti agurkai su pipirais žiemai (asorti): tingus ir šventinis receptas. Ir mano skanusis marinatas, kuris visada pavyksta

Marinuoti agurkai su pipirais žiemai (asorti): tingus ir šventinis receptas. Ir mano skanusis marinatas, kuris visada pavyksta

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Salotos labai gražios – ir labai skanios: puikus subalansuotas saldžiarūgštis marinatas, aštrus, šilkinis, riebus, puikiai lygūs traškių agurkų gabalėliai tiesiog tinka žiemos šventėms ir puotoms.

O sumuštiniui, ant kanapių, salotoms, „Olivier“ ar „vinegretėje“ – visai gerai. Ir tiesiog padėkite jį ant stalo į salotų dubenį – grakščios agurko griežinėliai ir plonas pipirų gabaliukas akimirksniu nuskris. Jiems pasiseka labai gražus patiekalas – o receptas yra „tingus“: jį lengva paruošti.

Agurkų ir pipirų salotos žiemai: receptas + ingredientai

Labai gražios ir šventiškos salotos. Apskritai – norint išvengti gėdos, jei marinatas nėra jūsų skonio ir nereikia eiti į kiemą (ar prie stalo) – galite naudoti savo marinato receptą, „pilti“ agurkus ar paprikas.

Marinuotų pipirų griežinėliams naudojame panašų aliejinį marinatą, draugas salotoms naudoja pliusą ar minusą panašioms agurkų + pomidorų salotoms.

Apskritai visi receptai skiriasi proporcijomis – tačiau kiekvieno skonis skiriasi. Man receptas pasirodė įdomus pačiu daržovių sukrovimo principu – gražiai ir elegantiškai. Ir skonis geras. O marinatas yra mano skonio:)

1) Agurkus nuplaukite, porai valandų įpilkite vandens ir žiupsnelį druskos. Nepalikite jo per naktį – tik porai valandų.

Nereikėtų imti labai didelių, pernokusių geltonų agurkų – jie nelabai tinka pjaustant salotas, jie bus „vandeningi“, ne per daug traškūs.

2) Daržovių pjaustytuvu arba plonu peiliu supjaustykite plonas plokšteles (nors daržovių pjaustytuvas veikia geriau) – ne daugiau kaip 0,5–0,7 cm pločio.

3) Nulupkite ir nuplaukite saldžiąsias paprikas. Supjaustykite pusėmis, tada juostelėmis – išilgai, per visą ilgį, kad gautumėte tvarkingas ilgas juosteles – iki 1 cm pločio. Arba iki 2 cm – kaip jums patinka:)

Raudonieji pipirai atrodo gerai, o jei sumaišyti, raudoni ir geltoni – tiesiog puiku.

4) Agurkus sandariai suberkite į sterilizuotus stiklainius, pakaitomis su pipirų griežinėliais. Tvirtai užpildome skardines, kad neliktų „tuštumų“. Bet – marinatas taip pat turėtų tilpti.

5) Paruoškite marinatą (ingredientai pateikiami žemiau) į vandenį įpilkite druskos, cukraus, acto, virkite, įpilkite aliejaus. Leiskite jam virti porą minučių.

Supilkite verdančius agurkus – ant „pečių“, palikdami apie 1,5 cm, palikite 5–10 minučių pastovėti po dangteliais (nesisukti), tada pasterizuokite.

0,5 litro talpos bankai – apie 10–12 minučių, 1 litras – 12 minučių, 1,5–2 litrai – nuo 15 iki 20 minučių.

Susukite, apverskite, atsargiai suvyniokite šiltu rankšluosčiu.

Ingridientai:

Agurkai 2 kg (apytiksliai);

Saldieji pipirai 1 kg;

Vanduo 2 l;

Druskos 2 šaukštai;

Cukrus 1,5 puodelio (taip, stiklinės);

Actas 200-250 ml (pagal skonį) 9%;

Aliejus 1,5 puodelio.

Arba supaprastintas skaičiavimas: 1 litras vandens + 1 valgomasis šaukštas. druskos + 1 valgomasis šaukštas. cukrus + 100 g augalinio aliejaus + 100-120 g acto. Štai toks gražus receptas – ir tingus. Ir šventinis

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama