Pyragai yra labai purūs, minkšti, tešla puikiai dera su įvairiausiais įdarais. Kitą dieną jie taip pat bus minkšti.
Norėdami gaminti maistą, jums reikia šių ingredientų:
-kefyras, 500 ml;
– miltai, 750 g;
– tryniai, 2 vnt;
– riebi grietinė, 100 g;
– augalinis aliejus, 50 g;
-druska, 2 šaukšteliai;
– cukrus, 30 g;
– soda, 1 šaukštelis.
Norėdami paruošti bulvių įdarą:
– bulvės 300 g;
-lankas, 1 gabalas;
– sviestas, 30 g;
-druska, pipirai, čiobreliai.
Kepenų įdarui :
– vištienos kepenėlės 250 g;
– svogūnai ir morkos, 1 vnt;
– virti kiaušiniai, 2 vnt;
– sviestas, 30 g;
-druska, pipirai, čiobreliai, česnakai, itališkos žolelės.
Virimo procesas
Kefyras ir grietinė turi būti kambario temperatūros, todėl iš anksto išimkite juos iš šaldytuvo.
Bulves išvirkite ir paverskite bulvių koše su sviestu, įdėkite keptų svogūnų, nedidelę dalį. Pagal skonį suberkite visus prieskonius ir druską.
Kepkite morkas su antrąja svogūno dalimi ir suberkite vištienos kepenėles, kepkite iki minkštumo apie 10 minučių, sumaišykite.
Kai masė atvės, sutrinkite trintuvu ir supilkite tarkuotus virtus kiaušinius, išmaišykite.
Tešlai į kefyrą supilkite augalinį aliejų, grietinę, druską ir cukrų, išmaišykite.
Miltus persijokite ir į masę suberkite dalis, užminkykite tešlą.
Supilkite soda, suberkite likusius miltus ir suminkykite minkštą ir elastingą tešlą.
Patarimas: svarbu nekamuoti tešlos miltais, kad kepant pyragėliai gerai iškiltų.
Tešlą padalinkite į 22 dalis, kiekvieną iškočiokite ir išdėliokite įdarą, formuokite pyragėlius.
Patarimas : geriau dirbti su tešla, patepant rankas ir stalą augaliniu aliejumi, todėl pyragaičiai kepdami keptuvėje nesudegs.
Kepkite pyragus su įvairiais įdarais ir patiekite.
Patiekite skaniai su grietine, česnakiniu padažu ir kitais priedais.