Home Receptai Skaniausios ir paprasčiausios baklažanų salotos. Kvapnus ir burnoje tirpstantis patiekalas

Skaniausios ir paprasčiausios baklažanų salotos. Kvapnus ir burnoje tirpstantis patiekalas

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Baklažanų ir vištienos, morkų ir česnako derinys yra aromatingas ir labai patrauklus patiekalas. Salotos pasirodo sotios, šviežios, idealiai tinka prie bet kokių garnyrų ir mėsos, grybų užkandžių.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

– baklažanai, 2 vnt;

– vištienos krūtinėlė, 400 g;

-morkos, 400 g;

– česnakai, 2 skiltelės;

– riebi grietinė, 200 g;

-krakmolas, 2 šaukštai;

– žalumynai, druska ir pipirai.

Virimo procesas

Mėsą išvirkite pasūdytame vandenyje su prieskoniais, atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabalėliais.

Baklažanus supjaustykite gabalėliais, pasūdykite ir sumaišykite, palikite.

Trys morkos ant trintuvės korėjietiškoms morkoms.

Įkaitiname augalinį aliejų ir pusę minutės pakepiname česnako skilteles, tada suberiame morkas ir troškiname, kol suminkštės. Šiek tiek pasūdykite ir išimkite česnaką, atvėsinkite morkas.

Baklažanus išdžiovinkite popieriniais rankšluosčiais ir pabarstykite krakmolu.

Patarimas: jei nėra krakmolo, gerai tinka miltai.

Kepkite baklažanus iki auksinės rudos spalvos augaliniame aliejuje ir atvėsinkite.

Sumaišykite morkas, mėsą, baklažanus, žoleles, tarkuotą česnaką, pagardinkite grietine ir išmaišykite.

Jei druskos yra mažai, galite pridėti druskos ir pipirų pagal skonį.

Salotas galima nusiųsti į šaldytuvą, kad jos gerai atvėstų ir šiek tiek įsigertų. Pakanka 1 valandos.

Salotos dera su mėsos ir grybų užkandžiais, puikiai tinka su virtomis jaunomis bulvėmis.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: