Home Receptai Ne baklažanai, o pasaka: žiemą jie pirmiausia valgomi. Šašlykai iš baklažanų žiemai

Ne baklažanai, o pasaka: žiemą jie pirmiausia valgomi. Šašlykai iš baklažanų žiemai

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Ilgą laiką tokie receptai tapo mėgstamiausi, kai vienas produktas pakeičiamas kitu, tačiau skonis išlieka tas pats. Baklažanai dažnai naudojami grybams ar mėsai imituoti; tai universalios daržovės, turinčios neutralų skonį, todėl joms galima suteikti kitokį skonį.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

baklažanai, 3 kg;

svogūnai, 300 g;

česnakai, 1 galva;

augalinis aliejus, 200 ml;

kepsnių prieskoniai, 15 g;

pipirų žirneliai, 10 vnt;

druskos, 1,5 šaukšto;

cukraus, 2 šaukštai;

actas 9%, 70 ml;

vanduo, 150 ml.

Virimo procesas

Baklažanus nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.

Šaukštą druskos ištirpinkite vandenyje ir baklažanus mirkykite 15 minučių.

Išdžiovinkite gabalėlius rankšluosčiu ir kepkite porcijomis iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos.

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais.

Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, įberkite pipirų ir lauro lapų, užvirinkite ir supilkite actą. Mes dedame marinatą atvėsti.

Baklažanus, svogūnus ir česnako skilteles dedame sluoksniais į indą, dedame prieskonių, užpilame marinatu, sulenkiame ant viršaus.

Nakčiai paliekame kambaryje.

Mes išdėstome ant švarių stiklainių, užpildome sultimis, uždengiame dangčiais.

Mes sterilizuojame nuo to momento, kai vanduo užverda puode 10 minučių (0,5 l skardinės).

Užveržiame dangčius ir paliekame atvėsti, dedame į sandėlį rūsyje arba spintoje.

Salotos nuostabios, tikri grybai. Įpilkite prieskonių ir žolelių pagal skonį. Patiekdami įpilkite daugiau maltų česnakų ir pabarstykite šviežiomis žolelėmis.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama
error: