Patiko? Duok like ir pasidalink!
Šiandien yra daugybė šių klasikinių salotų variantų. Ir aš turiu savo mėgstamą receptą, kurį šiandien noriu jums pasiūlyti. Užkandis bus ne tik skanus, bet ir labai šventinis bei prabangus.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- plona pita duona, 3 vnt;
- burokėliai ir morkos, 2 vnt;
- kiaušiniai, 4 vnt;
- silpnai sūdyta silkė, 200 g;
- majonezas, 100 g;
- pipirų ir druskos pagal skonį.
Virimo procesas
Burokėlius ir morkas išvirkite, pirmus tris atvėsinkite ant rupios trintuvės, o antrą – ant vidutinės.
Išvirkite kiaušinius, atvėsinkite ir tris ant rupios trintuvės.
Ant stalo išdėliojame plėvelę, išdėliojame pita duonos lakštą ir patepame majonezu.
Burokėlius sudėkite į sluoksnį ir įberkite druskos.
Ant viršaus išdėliokite pitos duoną, patepkite padažu ir išdėliokite morkas.
Uždenkite lavašu, aptepkite majonezu ir padėkite kiaušinius.
Naudodami plėvelę, susukame tankų ritinį, sandariai apvyniokite plėvele ir 30 minučių nusiųskite į šaldytuvą.
Nuimkite foliją, supjaustykite 1,5 cm storio griežinėliais ir išdėliokite ant lėkštės.
Ant viršaus uždėkite silkės gabaliukus ir patiekite.
Štai toks paprastas, gražus užkandžių patiekalas, jis paruošiamas paprastai ir greitai, tačiau atrodo gražiai ir labai patraukliai.