Home Receptai „Negali būti lengviau“ – užpilamas pyragas su kopūstais pagal sovietinių laikų receptą. Niekada nebuvo, kad neperkeptu

„Negali būti lengviau“ – užpilamas pyragas su kopūstais pagal sovietinių laikų receptą. Niekada nebuvo, kad neperkeptu

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Džiovinti pyragaičiai yra geri, nes tešla visada kepama kokybiškai ir puikiai dera su įvairiais įdarais, net saldžiais, sūriais, mėsos ar daržovių.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • miltai, 350 g;
  • kefyras, 500 g;
  • soda ir druska, žiupsnelis cukraus;
  • kopūstai, 300 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • žalumynų pagal skonį, sviesto.

Virimo procesas

Smulkiai supjaustykite kopūstus ir troškinkite 10 minučių su sviesto gabalėliu.

Iš anksto išvirkite 2 kiaušinius, atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite, suberkite į kopūstus kartu su žolelėmis. Druska ir pipirai pagal skonį.

Patarimas: kopūstus galite troškinti pagal savo skonį, kaip visada – su svogūnais, kitomis daržovėmis ir pomidorų pasta.

Pasūdykite kefyrą ir įpilkite cukraus, sodos, kiaušinių ir persijotų miltų. Minkyti tešlą.

Uždenkite formą pergamentu ir išpilkite dalį tešlos.

Ant viršaus tolygiu sluoksniu padėkite kopūstus ir užpilkite likusia tešla.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 minutes, kol pasidarys aukso rudos spalvos.

Pyragą galima patiekti karštą ar šaltą su grietine arba apšlakstyti tirpintu sviestu.

Pyragas yra labai aromatingas ir apetiškas, puiki vakarienė ar tiesiog užkandis.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama