Home Receptai Mėgstamiausios tarp rudens salotų. Aš visada daug gaminu: daržovių užkandis „Rudens spalvos“

Mėgstamiausios tarp rudens salotų. Aš visada daug gaminu: daržovių užkandis „Rudens spalvos“

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Rudens pradžioje kopūstai jau plačiai naudojami, ypač dažnai jų imama į salotas, tiek vakarienei, tiek konservavimui. Šie užkandžiai yra tokie skanūs, kad daugelis rekomenduoja kaupti daug stiklainių.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • balti kopūstai arba bet kuri vėlyva veislė, 1,5 kg;
  • paprikos ir pomidorai, po 500 g;
  • morkos ir svogūnai po 300 g;
  • petražolės, gera krūva;
  • druska, 60 g;
  • cukrus, 100 g;
  • augalinis aliejus, 120 ml;
  • actas 9%, 120 ml;
  • lauro lapas, 1 vnt už stiklainį;
  • kvapieji pipirai, 3 vnt.

Virimo procesas

Smulkiai supjaustykite kopūstus, tris morkas ant trintuvės, svogūną supjaustykite plonais ketvirčiais, saldžiąją papriką – gabalėliais ar juostelėmis. Smulkiai supjaustykite žalumynus.

Patarimas: jei jums patinka salotose tikro augalinio aliejaus aromatai, imkite nerafinuotą aliejų. Visiems kitiems tiks rafinuotas, be aromato ir skonio.

Sumaišykite daržoves, druską ir įpilkite cukraus, supilkite actą ir augalinį aliejų. Labai gerai išmaišykite salotas ir palikite 40 minučių, retkarčiais pamaišydami.

Salotas sutriname į švarius stiklainius ir užpilame išsiskyrusiomis sultimis, suberiame lavos lapą ir pipirus.

Uždengiame stiklainius dangteliais ir dedame į puodą ant rankšluosčio.

Stiklainių pečius užpilkite šiltu vandeniu ir sterilizuokite nuo virimo momento 25 minutes (500 g stiklainių).

Mes pasukame dangčius, apverčiame skardines ir atvėsiname.

Mes jį laikome rūsyje arba spintoje.

Aš tiekiu tokį klasikinį namelį su įvairiais užkandžiais ir garnyrais, jis taip pat puikiai tinka šventiniam stalui. Aš taip pat naudoju kopūstus troškinimui pyraguose, dėti į barščius ir kopūstų sriubą.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama