Home Receptai „Varškės rutuliukai“: vaikystėje mama dažnai taip gamindavo. Visi mano, kad jie yra su sūriu

„Varškės rutuliukai“: vaikystėje mama dažnai taip gamindavo. Visi mano, kad jie yra su sūriu

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Prisimenu varškės spurgas iš savo mokyklos laikų, kai bendraklasis visada vaišino mane šiuo skanėstu. Mano mama taip nedirbo, kol neprašiau šio recepto. Dabar jis tapo mūsų šeima.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • varškės, 250 g;
  • žiupsnelis druskos;
  • cukraus, 1-2 šaukštai;
  • vanilinas pagal skonį;
  • kiaušinis, 1 gabalas;
  • soda ir citrinos sultys po 0,5 šaukštelio;
  • miltų, 4 šaukštai;
  • manų kruopos duonai.

Virimo procesas

Idealiausia varškė šioms spurgoms yra naminė, ne per riebi ar sausa. Tada karštos spurgos atrodys kaip rutuliai, kurių viduje yra lydytas sūris. Tai yra skanu.

Varškę sumaišykite su druska, cukrumi ir vanile pagal skonį, kiaušinį ir išmaišykite.

Supilkite persijotus miltus su soda ir citrinos sultimis – soda užgesins. Mes minkome.

Patarimas: jei nepakanka miltų, galite pridėti dar 1 šaukštą, bet ne daugiau. Kad tešla nebūtų plakta.

Susukite graikinio riešuto dydžio rutuliukus.

Kepkite verdančiame augaliniame aliejuje, apversdami šaukštu.

Išimame spurgas ant lėkštės ir, jei mėgstate, apibarstome cukraus pudra.

Patiekiu karštą arba su medumi, grietine. Jie išlieka labai skanūs ir šalti.

Jei jums nepatinka vanilinas, citrinos žievelė bus nuostabus ir burnoje tirpstantis natūralus skonis.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama