Home Receptai Stebūklas iš moliūgų – patiekalas iš mano vaikystės. Paprastas ir skanus receptas: mažai tešlos, daug įdaro

Stebūklas iš moliūgų – patiekalas iš mano vaikystės. Paprastas ir skanus receptas: mažai tešlos, daug įdaro

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Atėjus rudeniui, daugelis šeimininkių paruošia daug skanių ir sveikų patiekalų su moliūgais. Neseniai radau šį paprastą, bet skanų receptą, kuriame mažai tešlos, daug skanaus įdaro.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • riebus kefyras, 400 ml;
  • žiupsnelis druskos;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • miltai, 500 g;
  • moliūgas, 800 g;
  • svogūnas, 1 gabalas;
  • cukrus, 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus, 50 ml.

Virimo procesas

Į kefyrą įpilkite druskos ir sodos, sumaišykite su šluotele.

Supilkite visus miltus, persijokite ir suminkykite tešlą. Masė turi būti minkšta, nelipni. Uždenkite ir palikite 40 minučių.

Ant rupios trintuvės sutarkuokite moliūgą, smulkiai supjaustykite svogūną.

Kepkite svogūną augaliniame aliejuje iki pusės virimo ir suberkite moliūgą, išmaišykite, pabarstykite cukrumi ir druska, išmaišykite ir troškinkite, kol pusiau iškeps. Atvėsinkite.

Tešlą padalinkite į dalis, iškočiokite pyragus ir suformuokite tešlą su moliūgų įdaru.

Kepkite sausoje keptuvėje iš abiejų pusių iki auksinės rudos spalvos ir sutepkite sviesto gabalėliu, sulenkite į krūvą.

Patiekite su sviestu arba įpilkite grietinės. Įdarą galite padaryti sūrų, pridėdami šiek tiek grybų, maltos mėsos ar sūrio. Moliūgai puikiai dera su įvairiais maisto produktais, todėl sugalvokite savo.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama