Home Receptai Paprasta naminė duona. Paplotėliai – bandelės purios ir švelnios: mažai produktų

Paprasta naminė duona. Paplotėliai – bandelės purios ir švelnios: mažai produktų

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Norėdami pagaminti šiuos paplotėlius, praleisite mažiausiai maisto ir laiko. Ir jie pasirodo erdvūs ir švelnūs. Pyragai ypač tinka tiems, kurie nenaudoja skrudintų kepinių (pyragaičiai balti).

Mums reikia šių komponentų:

Miltai – 350 g (gali prireikti daugiau).

Sausos mielės – 1 arbatinis šaukštelis.

Druska – ½ šaukštelio.

Vanduo – 250 ml.

Cukrus – 1-2 šaukšteliai.

Augalinis aliejus – 30 ml.

Virimo technologija:

Į stiklinį indą išsijokite miltus, įpilkite mielių. Mes sumaišome.

Įpilkite druskos, vandens ir minkykite tešlą.

Įpilkite augalinio aliejaus ir minkykite tešlą ranka (nesijaudinkite, kad ji prilips prie rankų).

Uždenkite tešlą kepimo plėvele ir padėkite į šiltą vietą maždaug 40 minučių, kad tilptų.

Pabarstykite miltus ant stalo ir tepkite ant jo tešlą. Minkykite dar šiek tiek.

Padalinkite tešlą per pusę. Vieną ir kitą dalį susukame į vėliavas ir kiekvieną padalijame į 5 dalis.

Formuojame apvalius rutuliukus. Kiekvieną rutulį susukite į maždaug 10 centimetrų skersmens pyragą. Perkeliame juos ant miltais pabarstyto paviršiaus (arba geriau, iškart ant pergamento popieriaus lapo).

Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių (su konvekcija).

Mes kepame 5-6 minutes ir išimame gatavus pyragus.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama