Home Receptai Atradau naują pyrago receptą: visi kaimynai reikalauja recepto

Atradau naują pyrago receptą: visi kaimynai reikalauja recepto

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Minkšti ir labai purūs pyragaičiai ant choux tešlos gali būti gaminami su bet kokiu įdaru. Mums tai patinka su bulvėmis, tačiau galite tai padaryti su ryžiais ir kiaušiniais, varške, malta mėsa ar grybais, kepenų paštetu.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • verdantis vanduo ir šiltas pienas, po 200 ml;
  • cukrus, 1 valgomasis šaukštas;
  • druskos, 1,5 šaukštelio;
  • mielės, 10 g;
  • lydytas sviestas, 100 g;
  • miltai, 700 g;
  • virtos bulvės, 5 vnt;
  • keptas svogūnas, 1 vnt, žolelės.

Virimo procesas

Cukrų ir mieles ištirpinkite nedideliame kiekyje šilto pieno.

Kai masė putoja putomis, užpilkite verdančiu vandeniu ir likusiu pienu, įpilkite druskos, lydyto sviesto, sumaišykite

Į dalis supilkite persijotus miltus ir minkykite lanksčią ir minkštą tešlą.

Miltų nedėkite daug, geriau gerai išminkykite, kad nesusivyniotų masė ir ji nebūtų „ąžuoliška“.

Uždengiame tešlą ir siunčiame į šiltą vietą 1 – 1,5 valandos.

Virtas bulves paverskite bulvių koše su sviesto griežinėliu, įberkite pakepintų svogūnų ir žalumynų pagal skonį. Atvėsinkite.

Pyragėlius formuojame patepdami stalą ir rankas augaliniu aliejumi, kad tešla neliptų prie rankų.

Kepkite juos augaliniame aliejuje arba kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje.

Pyragaičiai yra labai minkšti, purūs, tešla švelni, netvirta, puikiai tinka bet kokiam įdarui.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

JUMS TAIP PAT PATIKS

Facebook komentarai

Reklama