Home Receptai Iš karto gaminu 3 porcijas „lenkiškos“ šarlotės. Daugiau nekepsiu pagal kitus receptus

Iš karto gaminu 3 porcijas „lenkiškos“ šarlotės. Daugiau nekepsiu pagal kitus receptus

by admin

Smulkinta tešla su obuolių įdaru visada yra sėkmingas ir tobulas derinys. Toks desertas pasirodys minkštas, pjaustant netrupa, o kremas padaro šarlotę panašesnę į pyragą.

Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:

  • cukrus, 150 g;
  • miltai, 500 g;
  • sviestas, 250 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • grietinė, 50 g;
  • kepimo milteliai, 6 g;
  • vanilinas, žiupsnelis druskos.

Norėdami paruošti kremą, jums reikia :

  • pienas, 700 ml;
  • cukrus, 180 g;
  • kukurūzų krakmolas, 80 g;
  • sviestas, 80 g;
  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • vanilinas, druska.

Norėdami paruošti įdarą, paimkite :

  • obuoliai, 1,3 kg;
  • sviestas, 30 g;
  • citrinos sulčių, 1 valgomasis šaukštas.

Virimo procesas

Užvirkite pieną.

Sumaišykite krakmolą ir cukrų, druską ir kiaušinius, plakite iki vientisos masės.

Į mišinį supilkite šiek tiek pieno, greitai išminkykite iki vientisos masės ir tada supilkite masę į pieną.

Dedame ant viryklės, išmaišome ir verdame, kol sutirštės ant silpnos ugnies. Neužvirinkite.

Pristatome sviestą ir vaniliną pagal skonį, sumaišome. Atvėsinkite.

Obuolius nulupkite ir supjaustykite dideliais gabalėliais ir troškinkite svieste, apšlakstę citrinos sultimis 10 minučių.

Išsijokite miltus ir sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.

Trys sviestas miltuose ir viską sutrinkite į trupinius.

Įmušame kiaušinius, supilame grietinę, vaniliną ir minkome tešlą.

Mes padalijame jį į 2 nelygias dalis. Mažesnį dedame į šaldiklį, o didesnį – tiesiog į šaldytuvą 30 min.

Sutepkite formą sviestu ir paskleiskite didžiąją dalį tešlos. Paskirstome ir formuojame šonus.

Skleidžiame įdarą, užpilame grietinėle ir ant viršaus įtriname antrąją tešlos dalį.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 min.

Leiskite jam atvėsti formoje ir tik tada išimkite. Jei norite, pabarstykite milteliais ir cinamonu.

Toks pyragas su obuolių sluoksniu ir kremu viduje pasirodo tiesiog nuostabus, minkštas ir aromatingas.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: