Patiko? Duok like ir pasidalink!
Lavašas neseniai tapo universaliu produktu, iš kurio galima gaminti įvairius patiekalus. Pavyzdžiui, pyragai su labai skirtingu įdaru. Šį kartą darau su varške ir žolelėmis, su grietinės įdaru.
Norėdami virti, jums reikia šių ingredientų:
- pita duona, 1 gabalas;
- varškė, 350 g;
- žalumynai;
- kiaušiniai, 3 vnt;
- riebios grietinės, 200 g;
- suluguni sūris, 200 g;
- riebus kefyras, 300 ml;
- druskos ir pipirų, prieskonių.
Virimo procesas
Varškę sumaišykite su 2/3 tarkuoto sūrio, žolelėmis ir sumaišykite.
Kiaušinius sumaišykite su grietine, druska, kefyru, gerai išmaišykite.
Įdėkite lavašą į 24 cm skersmens formą, supilkite nedidelę įdaro dalį ir išdėliokite dalį įdaro, išlyginkite.
Išpilkite šiek tiek įdaro, ant viršaus išdėliokite pita apkarpas ir užpilkite įdaru.
Mes paskleidžiame likusį įdarą, užpildome ir paskleidžiame pitos duonos gabaliukus, kad uždarytume įdarą.
Užpildykite visą įdarą ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 35 minutes.
Tokį kvapnų ir minkštą pyragą puikiai tiks tiekti karštą, bet ir šaltą, bus puikus užkandis.
Pasirinktinai šiuos pyragus galima gaminti su sūriu ir grybais, vištiena ir grybais arba saldžiais pasirinkimais.