Home Receptai Kepsiu, kol suges orkaitė. Sluoksniuotis iš varškės ir bulvių: derinamas su įvairiausiais įdarais

Kepsiu, kol suges orkaitė. Sluoksniuotis iš varškės ir bulvių: derinamas su įvairiausiais įdarais

by admin

Toks sluoksniuotis yra patogūs, nes tešla puikiai dera su įvairiais įdarais, yra sodri, švelni, dailiai formuoja pačių įvairiausių formų pyragėlius ir paplotėlius.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • šiltas pienas ir šiltas vanduo, 100 ml;
  • augalinis aliejus, 100 ml;
  • sviestas, 2 šaukštai;
  • jogurtas, 1 valgomasis šaukštas;
  • kiaušinis, 1 vnt.;
  • žiupsnelis druskos;
  • obuolių sidro actas, 2 šaukštai;
  • miltų, apie 600 g.

Įdarams reikės :

  • varškės, žolelių ir prieskonių – vienam;
  • bulvės, svogūnai ir prieskoniai – antram.

Virimo procesas

Šiltą pieną sumaišykite su vandeniu ir augaliniu aliejumi, kiaušiniu, jogurtu, minkštu sviestu ir actu. Pasūdykite ir išmaišykite.

Suberkite persijotus miltus ir minkykite minkštą tešlą.

Uždenkite ir palikite 15 minučių.

Tešlą padalinkite į 14 dalių, susukite į rutuliukus, uždenkite.

Iškočiokite ploniausius sluoksnius ir patepkite lydytu sviestu.

Ant kai kurių sluoksnių iš vieno krašto užtepame varškės, sumaišytos su krapais ir petražolėmis, druska.

Susukame suktinukus ir dedame į kepimo skardą.

Ant antros sluoksnių dalies išklojame stambia tarka sutarkuotas bulves, sumaišytas su smulkiai pjaustytais svogūnais, druska ir pipirais.

Taip pat suktinukus susukame ir dedame ant kepimo skardos.

Sutepkite suktinukus išplaktu tryniu ir pienu ir supjaustykite vamzdelių porcijomis.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 – 45 minutes.

Vamzdžiai yra minkšti, dribsniai ir skanūs, jei tešlą gerai išvyniosite į ploniausius sluoksnius, tada vamzdeliai jums bus tobuli.

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: