Kreminės bandelės tiesiog tirpsta burnoje. Toks apkepas pasirodo orus, purus, ne tuščias, labai kvapnus. Tešlą galima naudoti mėsainiams.
Virimui jums reikės šių ingredientų:
- šiltas pienas, 250 ml;
- žiupsnelis druskos;
- cukraus, 2 v.š.;
- sviestas, 60 g;
- kiaušinis, 1 vnt.;
- šviežios mielės, 20 g arba sausos, 10 g;
- miltai, 550 g.
Norėdami paruošti įdarą, paimkite :
- sviestas, 150 g;
- cukrus, 150 g;
- miltai, 150 g;
- trynys + pienas tepimui.
Virimo procesas
Išlydytą sviestą sumaišykite su šiltu pienu ir kiaušiniu, mielėmis.
Suberkite persijotus miltus ir užminkykite purią, minkštą ir nelipnią tešlą.
Uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 1 val.
Išsijotus miltus sumaišykite su cukrumi ir minkštu sviestu, masę sutrinkite iki vientisos masės.
Stalą pabarstykite miltais ir iškočiokite sluoksnį.
Pabarstykite trupiniais, sulankstykite ir susukite, dar kartą pabarstykite trupiniais, sulankstykite ir susukite.
Taip darome tol, kol sunaudosime visus trupinius.
Iškočiojame sluoksnį, supjaustome porcijomis.
Paimame antgalius iš visų pusių ir įsmeigiame į vidurį, į žiupsnelį įsmeigiame riešutėlį – žemės riešutus ar migdolus.
Bandeles išklojame ant kepimo skardos, padengtos pergamentu, uždengiame ir paliekame 10 min.
Sutepkite išplaktu tryniu su pora šaukštų pieno, pabarstykite likusiais trupiniais arba smulkintais riešutais.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 20 – 30 minučių, pažiūrėkit į savo orkaitę.
Bandelės drėgnos, dėl trupinio įdaro, labai aromatingos ir minkštos, puikiai dera su pienu, jogurtu, arbata, kakava.