Home Receptai Pats ruošiu meduoliuką: kaip vaikystėje. Šiuo metu parduotuvėje tokio nenusipirksi

Pats ruošiu meduoliuką: kaip vaikystėje. Šiuo metu parduotuvėje tokio nenusipirksi

by admin

Patiko? Duok like ir pasidalink!

Medaus meduoliai labai skanūs, minkšti, kvapnūs, lygiai tokie patys, kokius pirkome tolimoje vaikystėje.

Virimui jums reikės šių ingredientų:

  • kiaušiniai, 2 vnt;
  • cukrus, 100 g;
  • medaus, 4 šaukštai;
  • soda, 1 šaukštelis;
  • sviestas, 125 g;
  • cinamono;
  • muskato riešutas, ketvirtadalis šaukštelio;
  • miltų, apie 450 g;
  • tirštos uogienės arba uogienės, 5 valg.

Norėdami paruošti sirupą, jums reikia :

  • vanduo, 4 šaukštai;
  • cukraus, 2 šaukštai

Virimo procesas

Sumaišykite kiaušinius ir cukrų, medų ir sviestą, muskato riešutą ir cinamoną pagal skonį.

Išmaišykite ir supilkite soda, minkykite iki vientisos masės.

Masę dedame į vandens vonią, maišydami, masę išlyginame iki skystos ir vienalytės būsenos.

Nukelkite nuo viryklės ir dalimis suberkite persijotus miltus.

Patarimas: svarbiausia neužkimšti tešlos miltais, todėl idealiu atveju turėtų eiti apie 420 – 430 g, tereikia gerai išminkyti masę.

Padalinkite tešlą į 2 dalis, kiekvieną sudėkite į maišelį ir nusiųskite į šaldytuvą 30 minučių.

Patarimas: tešla gerai išsilaiko iki kitos dienos ir tampa dar geresnė.

Pergamentą pabarstykite miltais, paskleiskite dalį tešlos ir iškočiokite į maždaug 3 mm storio sluoksnį.

Pergamentą su tešla perkeliame ant kepimo skardos ir sutepame bet kokiu storu uogiene, uždengiame antrąją iškočiotos tešlos dalį.

Nupjaukite nelygumus ir susmulkinkite juos peiliu, pabarstykite ant viršaus.

Imbierinius meduolius kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.

Sirupui sumaišykite vandenį ir cukrų, virkite, kol pastarasis ištirps.

Karštą puodą patepkite sirupu ir palikite atvėsti.

Minkšti ir subtilūs meduoliai, labai medūs ir kvapnūs, netrupa ir ilgai išlieka švieži.

Patiko? Duok like ir pasidalink!

0

JUMS TAIP PAT PATIKS

Reklama
error: